La psicòloga Rocío García Carrión inaugura avui les IX Jornades Socioeducatives de Sueca

La psicòloga Rocío García Carrión inaugura avui les IX Jornades Socioeducatives de Sueca

Sueca presenta este dijous, a les 18:30 hores, la IX edició de les seues Jornades Socioeducatives sota el lema “Les interaccions i la participació, elements claus per l’èxit escolar i social”. En esta ocasió, la jornada inaugural que s’ha organitzat amb el lema “Interaccions dialògiques transformant l’educació”, serà a càrrec de la invitada d’excepció, la reconeguda psicòloga de prestigi internacional, Rocío García Carrión.

rocio-garcia-carrion

Rocío García Carrión

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Educació ha tornat a organitzar esta cita, amb la col·laboració del Gabinet Psicopedagògic Municipal, que tindrà lloc este dijous, 21 d’abril i el proper, 28 d’abril, al Centre Municipal Bernat i Baldoví.

Carrión ha estat investigadora Marie Curie a la Facultat d’Educació de la Universitat de Cambridge i membre del grup de Psicologia i Educació i investigadora associada al Wolfson College. A Cambridge, ha participat en diferents projectes d’investigació centrats en l’educació i ha col·laborat també amb el primer psicòleg de l’educació europeu, Neil Mercer.

En l’actualitat, és investigadora Ikerbasque a la Facultat de Psicologia i Educació de la Universitat de Deusto, on dirigeix un projecte I+D sobre el impacte dels entorns interactius d’aprenentatge en l’èxit acadèmic i social. Investigadora del CREA de Barcelona, ha participat en projectes com INCLUD-ED per estudiar les estratègies per a la inclusió i la cohesió social des de l’Educació a Europa i col·labora també en el projecte IMPACT-EV que busca crear indicadors i un sistema per poder seguir i avaluar l’impacte científic, polític i social de la recerca. Així mateix, també ha treballat en altres temes d’aprenentatge dialògic en educació primària, les interaccions entre l’alumnat i les persones adultes diverses i el desenvolupament intel·lectual de les xiquetes i els xiquets. Actualment és també presidenta de l’associació AMIE (Associació Multidisciplinar d’Investigació Educativa).

I en relació a la seua projecció internacional, Carrión és també representant de l’AMIE al Consell de WERA, l’Associació Mundial d’Investigació Educativa, on coordina la Xarxa Internacional d’Investigació sobre la superació de les desigualtats a l’escola i l’ensenyament innovador a les comunitats d’aprenentatge per a un nou país. A nivell europeu, a més, és coordinadora de la Network 14 “Comunitats, famílies i ensenyament en la recerca de l’educació” al EERA (Eastern Educational Research Association). Els seus treballs de recerca, tots parteixen d’un mateix objectiu que no és altre que aprofitar l’educació com una ferramenta de transformació social que possibilite un món més just i equitatiu per totes i tots.

La conferència que impartirà demà Carrión va dirigida, especialment, als pares i mares d’alumnes i als professors dels centres educatius. Més de 250 persones han confirmat ja la seua assistència a la jornada que comptarà amb l’assistència també de Josep Lluís Ribes Ros, sotsdirector general d’Innovació i Qualitat Educativa de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Dijous, 28 d’abril, seguirem també a partir de les 18:30 h. amb la presentació d’experiències d’actuacions educatives d’èxit a càrrec de diferents membres de les comunitats educatives d’alguns col·legis de Sueca i d’altres ciutats veïnes.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.