El club Peus Quets de Sueca celebra 29 anys de vida i milers de quilòmetres recorreguts

El club Peus Quets de Sueca celebra 29 anys de vida i milers de quilòmetres recorreguts

El temps es una magnitud física diu la Vikipèdia. Es en tot cas i de manera irrefutable el culpable de les nostres arrues i de que la nostra vitalitat se desgaste de mica en mica, any rere any. Però no es menys cert que es el temps el que posa una pàtina de llustre a les coses, el qui dona solatge de qualitat a l’obra dels humans.

peus-quets-comandant-navarro-2016

El “comandante” Navarro

Un 14 d’ Abril de 1987 es constituí el Club de Córrer Peus Quets. I el temps es el que ha imprès la nostra entitat de senyoria, de experiència, de “savoir faire”, de classe i brillo en definitiva. Aquest cap de setmana hem celebrat l’ esdeveniment de manera complida i, baix el meu criteri, altament rellevant.

Divendres, a les huit del vespre s’ inicia la “Crono” en la seua IVª edició. La Crono es un invent ocurrent i únic que mesura la velocitat i el aguant del corredor en una cursa de dos kilòmetres, on a imatge de les contra-rellotge en ciclisme, se va sortint de un en un i de minut en minut, des del més lent fins arribar al més ràpid. Un circuit pla en un 50% i que completa l’ altra meitat amb dos vegades la pujada i baixada completa del pont de la Ronda Joan Fuster. Els postres, la “puntilla” que remata el poc oxigen que els queda als pulmons i les forces que, ja, a penes afloren. Son dos kilòmetres tan sols, però durs, de molt esforç perquè son curts i on el Runner ho dona tot… per la mateixa raó.

Rubén Cerros, Abel Beltran, de Sutrail i Emilio Sala fan podi en homes, i en dones Prese Claver, Alice Rebull i Gema Rosell, independent, son les fémines que trumfen. Força i coratge!

Dissabte, a les 11 del matí, una multitudinària gentada, un considerable nombre de dones (moltes més que homes) més conscienciades, mouen des-de la Plaça del Ajuntament per a recórrer els pocs més de sis kilòmetres de la IXª Caminada contra el Càncer que organitza Peus-Quets amb la necessària col·laboració de l’ Ajuntament de Sueca i Carpio Esport a més de la obligada presència de la Associació de Lluita contra el Càncer de Sueca. La recaptació de 4000 Euros se entrega integralment al Departament d’ Oncologia de l’ Hospital de la Ribera.

Acabada la volta, de nou a la Plaça de l’ Ajuntament, Monika Carrasquer, amb el seu ímpetu vibrant i contagiós, posa el punt festiu a la jornada amb una magistral classe de Zumba, arrossegant cap a la divina bogeria del ball, a una immensa multitud de desinhibides i alegres dones que se neguen a abandonar la improvisada pista.

Per la vesprada, a Teulada, Circuit de la Marina Alta, Angeles Riera i Ramón Monjo corren la XIVª Volta Popular, i a Benimodo, al Circuit de la Ribera, huit Peuetes i Peuets la IIIª 10K. Alice Rebull, un’ altra vegada escala tots els graons del podi fins el de dalt del tot. 46mn45s! Alice en el País dels Coets, corre més que la pólvora!

Diumenge, una única Peueta se desplaça, soleta, a Faura, a córrer la 28èna Mitja Marató de la Vall de Segó, prova que fa part del Circuit de la Dipu. Baix esta denominació s’ aglutinen cinc pobles del Camp de Morvedre: Benavites, Quartell, Benifairó de les Valls, Faura i Quart de les Valls. Prese Claver se queda a les portes del podi, fent 4ª a tan sols 27 segons de la tercera classificada. Una lloable posició en una cursa disputada per uns terrenys sovint de tobogan, donant poca treva de una pujada a l’ altra, i tenint en compte que el divendres va volar ras pels carrers de Sueca disputant la Crono.

Nosaltres, la resta dels components del Club, quedem a les 8h30 a les Oliveretes per a fer-nos la foto de grup de tots els anys i moure en una petita competició interna de huit kilòmetres pel cordó del riu abans d’ esmorzar. La petita cursa la guanyen Alice, Lourdes i Assumpta , i Rubén, Carles i Emilio. Una xicoteta becada escollint la via errònia en carrera, allarga de 1000m el circuit i posa la nota simpàtica i burlera del matí.

Després de l’ esmorzar, se reparteixen els premis i reconeixements als guanyadors del Campionat Social: Sari Roselló, Manu Lena i Pepe Ciscar son els que més kilòmetres van fer en el 2015. També, i a títol d’ encoratjament, el Club atorga als participants de les Marató (València, País Basc, Sevilla i Ojos Negros) una placa commemorativa als de primera Marató, i un diploma als repetidors de la prova.

Per a tancar la festa, Peus-Quets fa un reconeixement a un emblemàtic soci del Club, que està a Peus-Quets des dels inicis, com hem dit a la introducció d’ aquesta crònica, allà per l’ any 87: el Senyor Navarro, al qui, amb respecte i afecte coneguem pel “Comandante”. Comptant amb el número 1 de Soci, l’ home passa ja dels 70 llargs i encara trota per l’ estadi. Un preciós trofeu de ceràmica elaborat per el Presi i una caricatura emmarcada acompanyats de unes paraules de records i agraïments aconsegueixen emocionar al Comandante, i a la seua dona. No s’ ho rumiava ni de lluny! Una bona idea ben escenificada, una commovedora sorpresa!

Este es l’ efecte del temps del que vos parlava al començament. A nosaltres tots ens farà pansir, ens traurà arrues o s’ ens emportarà la memòria, però de l’ obra que deixarem cadascú de nosaltres feta i consolidada, el temps s’ encarregarà de ressaltar-li el valor al llarg dels anys! Sobretot si la feina està ben feta, i esta celebració del 29è aniversari ha sigut una bona labor, de idees, de valor i d’ organització. No ho dubte gens, ni un gram, ni un instant!

Joanjo Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.