Les bandes de Bunyol, Cullera i Llíria s’uneixen per a desenvolupar projectes conjunts

Les bandes de Bunyol, Cullera i Llíria s’uneixen per a desenvolupar projectes conjunts

Bunyol ha sigut escenari d’un fet històric en el món de les societats musicals. Divendres s’ha celebrat en la localitat un esmorzar-reunió entre els alcaldes i regidors de Bunyol, Cullera i Llíria i els presidents de les 6 societats musicals que tenen com a seu aquestes ciutats valencianes. L’objectiu no és un altre que treballar conjuntament tant les 3 ciutats com les sis societats per a trobar punts en comú i desenvolupar projectes nous i innovadors que servisquen d’impuls a les bandes simfòniques, desenvolupament de músics i moviment social. Aquesta és la primera pedra d’una gran marxa de la qual s’espera que d’uns grans fruits.

A la cita han acudit, el president de “La Unió” de Llíria, José Vicente Pedrola, el màxim representant de “La Primitiva”, Francisco Maiques. També, Francisco Rico de “Santa Cecilia” de Cullera, Juan Palomares de el “Ateneu Musical” i els presidents de “L’Harmònica” i “L’Artística”, Óscar Fernández i Guillermo Ayter, respectivament. A més, han estat acompanyats per la Secretària Autonòmica de Sectors Productius i Economia Sostenible, María José Mira, l’Alcalde de Bunyol, Rafael Pérez, l’edil de Cultura, Arnaldo Carrascosa i el regidor de Turisme, Manuel Sierra. I els alcaldes de Cullera i Llíria.

En un escrit conjunt l’anomenat G-6 de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, ha plasmat la “necessitat de realitzar accions conjuntes, que revitalitzen la música i la vida dels músics que componen diferents agrupacions de les societats musicals, bé siguen bandes, orquestres, bandes juvenils o cors, entre unes altres, donant un nou enfocament i noves motivacions a músics, socis i simpatitzants, i que al mateix temps servisca d’al·licient per a seguir desenvolupant la música de banda i tornant a l’avantguarda“.

A més, assenyalen que “són varis els projectes que s’han estudiat i que van a tenir un període de desenvolupament que abasten diversos anys, sent d’especial importància la participació i ajuda de les tres poblacions, amb l’objectiu de potenciar la música en els pobles, activar les societats musicals i als propis músics“.

Finalment, les societats musicals “són conscients del gran impacte que pot tenir el treball de les 6 bandes, que unit al dels ajuntaments ajudarà a revitalitzar la vida musical dels municipis, amb l’objectiu de donar un gran impuls a la música i als músics“.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.