Cullera supera el seu propi récord en reciclar 74.706 quilos de vidre a l’hivern

Cullera supera el seu propi récord en reciclar 74.706 quilos de vidre a l’hivern

Cullera ha tornat a demostrar que seguix sent una de les poblacions valencianes més conscienciades a l’hora d’augmentar el reciclatge de vidre. La localitat ha superat el repte que es va marcar durant la campanya d’hivern, impulsada pel consistori, la Generalitat i Ecovidrio, de reutilitzar 72.913 quilos d’este material durant tres mesos. Finalment, s’han aconseguit els 74.706, la qual cosa suposa més de dos punts del previst.

L’ajuntament, la Generalitat i l’empresa Ecovidrio van llançar al desembre la campanya «Pobles envidriables» amb la qual es pretenien arreplegar 5.401 Kg més de vidre que l’any passat en el mateix període, quan entre desembre, gener i febrer en la localitat es va aconseguir la xifra de 67.512 quilos. Per tant, el municipi ha batut el seu propi rècord.

A més del benefici mediambiental que obté Cullera amb este tipus d’iniciatives de reciclatge, existix un altre incentiu important: ara entrarà en el sorteig d’un parc infantil (zona verda) de Mr. Iglú, oferit per Ecovidrio per a les localitats que hagen aconseguit superar el repte inicial marcat. En el cas de la Comunitat Valenciana, són nou de vint participants les que ho han aconseguit, concretament l’Alfàs del Pi, Sant Fulgenci, Sogorb, Vila-real, Sagunt, Torrent, Ontinyent i Xàtiva a més de Cullera.

En termes globals, el repte conjunt per als 20 municipis participants en Pobles Envidriables suposava la suma de l’esforç per a incrementar en 200 tones la recollida. La iniciativa que s’ha estés al llarg de l’hivern per a aprofitar les festes nadalenques, una època de gran generació d’este tipus de residus. La campanya ha implicat a més de tots els ciutadans als mateixos establiments d’hostaleria.

Nous contenidors
Dins de les accions dutes a terme, a Cullera s’han instal·lat dos nous contenidors tipus iglú amb la imatge de campanya en els quals poder dipositar més residus de vidre per al seu posterior reciclat en ubicacions estratègiques, que concentren oferta hostalera o on es produïxen les festes populars més rellevants del període.

També s’han oferit uns carrets de suport per a hostaleria de gran capacitat, amb els quals arreplegar els residus d’envasos de vidre en els diferents establiments, facilitant així el transport i bolcat dels residus en els contenidors.

L’edil de Medi ambient, Hugo Font, s’ha congratulat per haver aconseguit el repte i ha felicitat als cullerencs «per haver aconseguit una vegada més donar exemple i posicionar-nos com un dels municipis que més recicla del País Valencià». En eixe sentit, el regidor ha afirmat que des del seu departament «anem a implementar noves accions per a seguir fent de Cullera una ciutat cada dia més verda, sostenible i respectuosa amb l’entorn».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.