L’Ajuntament de Sueca convoca a les empreses per a que participen en un pla d’ocupació juvenil

L’Ajuntament de Sueca convoca a les empreses per a que participen en un pla d’ocupació juvenil

El proper dimecres, 20 d’abril, l’Ajuntament de Sueca, des de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha convocat una reunió, a les 15 h. al Casal Jove, per tots aquells comerços i negocis de la localitat que vulguen adherir-se i col·laborar en el Programa de Qualificació i Ocupació (PICE) de la Cambra de Comerç de València, un programa dissenyat amb l’objectiu d’integrar progressivament als joves al mercat de treball i fomentar l’ocupació en este sector de la població.

Vora 60 joves suecans s’han inscrit al programa PICE de la Cambra de Comerç de València, un programa individualitzat, emmarcat en el Sistema de Garantia Juvenil del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, cofinançat pel Fons Social Europeu, que acompanya al jove en un itinerari formatiu fins a la seua inserció en el mercat de treball i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca i d’Arrima’t, l’Associació de Serveis i Comerç de Sueca.

Els joves que s’han adherit al programa tindran l’oportunitat de millorar el seu perfil professional i augmentar les seues oportunitats d’inserció laboral gràcies a la formació qualificada que se’ls ofereix, a la mida de la seua experiència i les seues necessitats.

Sueca serà seu d’un dels cursos que s’ha programat, a partir del registre de les inscripcions dels joves que han volgut adherir-se. Un grup d’orientadors escollirà ara d’entre els vora 60 joves aquells que tenen el perfil més adequat per crear-ne un grup homogeni que puga rebre la formació del Curs d’Auxiliar de Comerç, aquell que s’ha programat a la capital de la comarca de la Ribera Baixa.

El curs intensiu de 125 hores i amb capacitat per a 25-30 alumnes, començarà el proper 19 de maig i finalitzarà el 23 de juny i s’impartirà a la Ludoteca Municipal de Sueca, en horari de 9:00 a 14:00 hores. El curs inclou formació en matèria d’ocupabilitat i habilitats socials, competències digitals i idiomes, tot amb l’objectiu de facilitar els coneixements i els recursos necessaris a l’alumne per a la seua inserció al món laboral.

La resta de joves inscrits al programa podran escollir, d’entre totes les especialitats oferides al centre de la Cambra de Comerç de València, el curs més adient al seu interés i a les seues necessitats.

Quan als beneficis per a les empreses, la regidora responsable de l’ADL de Sueca, Isabel Jiménez, ha recordat que les empreses que col·laboren amb el programa obtindran el segell de “Empresa Compromesa amb l’Ocupació Juvenil”, una denominació que comporta importants beneficis econòmics, entre elles la concessió d’unes ajudes directes de 1500 € per la contractació dels joves participants en el programa i també la reducció del 100% de les cotitzacions de la Seguretat Social d’estos treballadors mentre dure el seu contracte, a més d’obtenir punts en les contractacions públiques. El programa està obert a tots els empresaris que desitgen participar-hi, estiguen o no inscrits en alguna associació comercial o empresarial.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.