Denuncien la passivitat de l’Ajuntament de Sueca davant els femers i abocadors il·legals

Denuncien la passivitat de l’Ajuntament de Sueca davant els femers i abocadors il·legals
abocador-sense-control-sueca-primavera-2016-2

Abocador denunciat per voluntaris

El passat mes de desembre, el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró convidà a tots els veïns i veïnes d’esta localitat de La Ribera Baixa a denunciar els abocadors il·legals d’este poble enviant la seua ubicació al correu electrònic muntanyeta@gmail.com.

Fruit d’esta campanya ciutadana i del treball de camp realitzat pels voluntaris de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró, el col·lectiu ecologista localitzà una vintena de punts negres i informà de la seua ubicació a l’Ajuntament de Sueca. L’objectiu? Doncs, que el consistori netejarà i clausurara estos abocadors il·legals.

Però, l’ajuntament encara no ha clausurat cap. Tres mesos després de l’inici de la campanya de la Muntanyeta dels Sants, el consistori només ha netejat un punt negre i, com no ha sigut clausurat correctament, ja torna a omplir-se de fem altra vegada.

Per això, davant de la passivitat de l’equip de govern, des del col·lectiu ecologista fem una crida a l’Ajuntament de Sueca perquè ature la plaga d’abocadors il·legals en este poble de La Ribera Baixa.

abocador-sense-control-sueca-primavera-2016-1

Abocador ubicat entre la depuradora i l’Ecoparc

Estos punts negres, que esguiten tot el terme municipal, representen un perill per al nostre medi ambient i també per a la salut dels veïns i veïnes de Sueca. Per això, des de la Muntanyeta dels Sants considerem urgent que el consistori primer els netege i després els clausure correctament, senyalitzant amb cartells la prohibició d’abocar residus i les multes per cometre esta infracció.

A més a més, demanem que l’ajuntament pose en marxa iniciatives per a potenciar l’ús de l’Ecoparc municipal, difondre els avantatges del reciclatge i els beneficis de la prevenció en la producció de residus.

Finalment, demanem a tots els veïns i veïnes de Sueca respecte per la nostra natura i el nostre poble. Un respecte que passa per no fer ús dels abocadors il·legals i per reduir a casa la producció de residus, reutilitzar, separar correctament el fem i reciclar. I per descomptat, si localitzeu un nou abocador il·legal, envieu-nos la seua ubicació a muntanyeta@gmail.com per a denunciar davant de l’ajuntament la seua existència.

AE Agró


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.