L’empresa mixta Aigües de Cullera implanta un sistema per a atendre a persones sordes

L’empresa mixta Aigües de Cullera implanta un sistema per a atendre a persones sordes

La inclusió de les persones sordes ha fet un pas més a Cullera. Aigües de Cullera, l’empresa mixta gestora de l’aigua potable en la població i de la qual l’Ajuntament és l’accionista majoritari, ha incorporat un servici d’atenció al client per a sords gràcies a un acord amb la Fundació Fesord CV.

Este matí l’alcalde, Jordi Mayor; el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Vicente Armengot i la gerent d’Aigües de Cullera, Laura Gascón, han participat en la presentació d’esta prestació, que s’efectua a través de la plataforma de videointerpretació SVIsual.

Així, a partir d’ara quan un client o clienta requerisca d’un servici d’interpretació en llengua de signes per a realitzar les seues gestions presencialment en l’oficina, es realitzarà una telefonada per videoconferència a un videointèrpret de la Fundació Fesord CV i este s’encarregarà de realitzar la interpretació en temps real. El servici estarà operatiu de 9 a 14 hores de dilluns a divendres en l’oficina d’Aigües de Cullera, situada en la plaça de la Sal.

Tot açò és possible gràcies a un acord de col·laboració amb la Fundació Fesord CV per a la Integració i la Supressió de Barreres, que té com a missió la inclusió en la societat de les persones sordes o amb discapacitat auditiva en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania.

SVIsual, promogut per la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) i la seua Fundació, és la primera plataforma de videointerpretació per a persones sordes del nostre país, que permet als seus usuaris la comunicació a distància i en temps real amb altres persones sordes, en la modalitat comunicativa que trien.

Estendre el servici
Mayor s’ha felicitat perquè l’empresa mixta haja fet un pas més en la inclusió i la modernització tecnològica i ha posat a Aigües de Cullera com a exemple a seguir per a l’ajuntament en el procés de modernització tecnològica que l’Administració local cullerenca està abordant després d’anys en els quals el consistori ha deixat passar el tren de les noves tecnologies.

La intenció és que este servici d’atenció es vaja implantant progressivament en els diferents departaments municipals. El pròxim pas es donarà en l’oficina de Turisme, on es vol ensenyar a la plantilla nocions bàsiques de la llengua de signes per a atendre als visitants que usen el citat llenguatge.

Encara que a Cullera les bases de dades de Fesord no tenen registrat un gran nombre de persones sordes, fonts d’esta fundació han apuntat que en els mesos d’estiu sí noten un repunt important de les persones amb algun tipus de discapacitat auditiva que requerixen un intèrpret per a fer-se entendre.

Aigües de Cullera ha treballat sempre per a facilitar la comunicació amb el client, per a açò, compta amb nombrosos canals d’atenció entre els quals s’inclouen el telèfon per a gestions comercials 902 250 270 i el telèfon 900 203 120, a través del com quan el client tinga alguna incidència podrà comunicar-la, així com rebre informació sobre el tipus d’avaria, la seua importància i la durada aproximada de la intervenció. A més la companyia compta amb una oficina virtual, disponible també a través de l’APP d’Aigües de Cullera, que permet realitzar totes les gestions de manera ràpida i senzilla.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.