La nova Diputació sembra dubtes sobre el projecte pendent del pont de Fortaleny

La nova Diputació sembra dubtes sobre el projecte pendent del pont de Fortaleny

La Diputació de València invertirà en 2016 més de 37 milions d’euros en carreteres i infraestructures vinculades a la xarxa viària provincial, segons va anunciar el president, Jorge Rodríguez, que ha destacat la “racionalització” d’aquest pla anual que manté la inversió mitjana i “ve a ajudar abans de res als municipis i les persones”.

El president ha assenyalat que aquest pla de carreteres “marca l’empremta de la nova Diputació, amb més obres de menor quantia i la màxima transparència i objectivitat en els contractes”.

Rodríguez, acompanyat en la presentació del Pla d’Inversions en Carreteres 2016 per la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, i els portaveus de València en Comú i Esquerra Unida, Roberto Jaramillo i Rosa Pérez, ha assenyalat que els principals canvis en la política d’infraestructures passen per prioritzar la solució de problemes en zones conflictives i millorar la seguretat amb actuacions molt necessàries que encara estaven pendents d’una època en la qual prevalien els grans projectes.

Per la seua banda, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha manifestat que les carreteres son una de les necessitats prioritàries que tenen els municipis, ja que “la seguretat vial ens afecta a tots”.

Amigó ha destacat el fet que les inversions estiguen “molt territorializadas”, en la línia que està marcant el nou equip de govern de “redistribuir les inversions d’una manera eficaç i justa”. En paraules de la vicepresidenta, “es demostra que a poc a poc es va acabant amb les males pràctiques d’una altra època i que hi ha una altra forma de governar”.

El president ha valorat l’estratègia d’anteposar la seguretat vial i resoldre els problemes quotidians dels veïns a les grans obres que ralentien la seua execució i no arribaven a cobrir el territori de la província.

En aquest sentit, el titular de Carreteres, Pablo Seguí, ha explicat que aquest tipus d’obres “s’executen més ràpidament; totes estaran en marxa al llarg d’enguany i moltes podran fins i tot acabar-se”.

En total s’estan licitant 18 projectes que comprenen 45 obres i que milloraran la xarxa de carreteres en totes les comarques. En paraules de Pablo Seguí, “actuem en tota la província amb moltes obres en lloc de grans obres”.

El diputat de Carreteres ha afegit que aquest pla és “producte de l’atenció a un centenar d’alcaldes en el que va de legislatura, la qual cosa ens ha donat un coneixement dels municipis i les seues necessitats en seguretat vial, que és una responsabilitat de la Diputació”.

Entre les actuacions contemplades en aquest pla de Carreteres 2016 destaca, pel seu import, l’ampliació i millora de la plataforma en la CV-395 a Sot de Xera, amb 2.622.000 euros; els més de tres milions invertits en la demarcació de Serra; els compromisos adquirits pel president i el diputat de Carreteres a Cortes de Pallars, amb dos milions d’euros; la rehabilitació del pont d’Alfonso XIII a Fortaleny, pel seu valor arquitectònic i patrimonial, i les millores de seguretat vial en carreteres de Bicorp, el Mareny de Barraquetes, Gavarda, Utiel, Benigànim i la Pobla del Duc, entre unes altres. La informació obtinguda dels ajuntaments ha sigut acarada amb els tècnics de l’àrea de Carreteres que, segons ha apuntat el responsable de l’àrea i portaveu del grup socialista en la Diputació de València, “han fet un treball magnífic a l’hora d’establir els projectes prioritaris en matèria de seguretat vial”.

diputacio-carreteres-2016-ribera-baixa

El diputat de Carreteres ha desglossat el pressupost de l’àrea, que compta amb 22 milions per a inversions en noves carreteres, més 2,3 milions destinats a actuacions de millora d’accessos i seguretat vial en els municipis.

A més, es destinaran 8,2 milions a la conservació d’infraestructures existents, 2,3 milions a obtenció de terrenys per a poder executar les obres i altres 2,4 milions a projectes de millora de la xarxa viària en un futur, cas de noves vies ciclopeatonales en la xarxa provincial, un pla de sorolls i solucionar el problema de les parades de bus en la xarxa de carreteres comarcals.

Un altre dels canvis substancials en la política de carreteres són els plecs d’adjudicació, que han sigut modificats pel nou equip de govern per a ajustar el preu de les carreteres i que el criteri econòmic siga determinant en el procés de selecció de l’empresa que ha d’executar l’obra. Aquest canvi, que busca incentivar als contractistes perquè ajusten els seus preus, no pretén abaratir el cost de les actuacions sinó llançar transparència al procés i uns criteris objectius de selecció on en cap moment es posa en qüestió la qualitat dels projectes.

Diputació de València

NOTÍCIES RELACIONADES
Reticències de la Plataforma pel Pont davant el projecte incomplet anunciat avui

Les bicicletes prenen el Pont de Ferro de Fortaleny

Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.