A través d’un conveni signat amb la Universitat de València, el Museu Municipal d’Història i Arqueologia de Cullera està duent a terme una catalogació exhaustiva de les peces exposades en les seues vitrines. Es tracta d’un treball molt laboriós i tècnic que consistix en la classificació de cadascuna de les peces arqueològiques exposades en vitrina que poques vegades solen d’eixir de la mateixa.
Cada peça és fotografiada, mesura, pesada, referenciada i descrita en una fitxa tècnica que permet reunir totes les dades interessants de la mateixa, «en el que ve a constituir alguna cosa aixà com el seu DNI», segons explica la regidora de Patrimoni, Amparo Jover.
Estes dades després poden ser utilitzats per als préstecs a altres museus o institucions, per a les exposicions, les publicacions o les accions de promoció de coneixement del patrimoni arqueològic.
Les labors les duu a terme un estudiant del Mà ster d’Arqueologia de la Universitat de València i són supervisades tant pel director de Museus, Kike Gandia, com pel tutor del mà ster. Serviran, aixà mateix, perquè l’alumne en qüestió puga adquirir coneixements directes sobre els materials arqueològics exposats i aprofundir en la metodologia de catalogació d’un museu.
Gandia ha ressaltat que grà cies a eixa col·laboració es pot dur a terme un treball que difÃcilment es realitzaria si no fora per programes i convenis com el signat per l’Ajuntament de Cullera i la Universitat.
Més visites
El Museu Arqueològic de Cullera és el de major èxit de tots quants té la ciutat. Com a prova d’açò, durant la passada Setmana Santa i Pasqua va ser visitat per prop de 1.900 persones, la qual cosa suposa un increment del 16 % respecte al mateix perÃode de l’any passat, ha destacat Jover.
Ajuntament de Cullera