El Ple de Sueca aprova concedir la Medalla d’Or de la Ciutat al seu Col·legi d’Advocats

El Ple de Sueca aprova concedir la Medalla d’Or de la Ciutat al seu Col·legi d’Advocats

L’Ajuntament de Sueca ha aprovat en el ple d’abril atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat al Col·legi d’Advocats de Sueca. Tots els grups polítics representats en el consistori van donar suport a la iniciativa i es van sumar a la proposta de la Regidoria de Protocol de l’Ajuntament de Sueca per reconéixer la tasca d’esta institució que tot just enguany celebra el seu 175 aniversari.

El regidor d’Urbanisme, Julio Serra i la regidora de Serveis Socials, Noelia Sisteró, ambdós membres del Col·legi d’Advocats de Sueca, van estar els encarregats de defensar la proposta.

Els regidors del govern local van apuntar que esta és la institució més antiga de la capital de la comarca de la Ribera Baixa, a excepció del propi Ajuntament. El Col·legi d’Advocats de Sueca, es va constituir el 17 d’agost de 1841 i s’ha mantingut en vigor de manera ininterrompuda des de la seua fundació, esdevenint així també un dels col·legis d’advocats amb més antiguitat de tot l’Estat espanyol.

A més d’això, els regidors van assenyalar també que el consistori busca reconéixer igualment amb este distintiu el compromís ferm que ha mostrat la institució amb la defensa de la llengua i el dret dels valencians, l’històric Dret Civil Valencià, així com la seua indiscutible tasca en defensa dels sectors socials més desfavorits.

El col·lectiu reconeix als seus estatuts el valencià i el castellà com a llengües oficials, sempre procurant, però, utilitzar preferentment en les seues actuacions el valencià. Altra manifestació clara d’este compromís per la llengua va ser també la publicació del “Formulari de Juristes del segle XVII” feta l’any 1991, amb motiu de la celebració d’altre aniversari del Col·legi, el 150é.

D’altra banda, també els seus estatuts mostren la preocupació de la institució per aconseguir la plena recuperació i actualització de l’històric Dret Civil valencià. En este sentit, el Col·legi d’Advocats de Sueca, en maig del 1992, va ser la primera de les institucions valencianes que va reclamar públicament la recuperació, degudament ajustada a les necessitats actuals del Dret Civil valencià, que va estar vigent entre nosaltres durant cinc-cents anys, fins el 1707. Esta actuació decidida va promoure les diverses lleis autonòmiques, aprovades en els darrers anys per les Corts Valencianes, amb la finalitat de dotar als valencians de la seua pròpia normativa de Dret Civil.

I en la vessant més humana i social, el Col·legi assumeix la defensa, davant dels Tribunals, de les persones més desfavorides, a través de l’organització del Servei d’Orientació Jurídica i del Torn d’Ofici i del tot just acabat de constituir Centre de Mediació, a banda del Servei d’assessorament jurídic a les persones afectades per l’execució d’hipoteques constituïdes sobre la vivenda habitual.
Es van exposar així tot un conjunt de mèrits, reconeguts també per la resta de portaveus dels grups representats al consistori, que fan mereixedora a la institució del major distintiu honorífic que concedeix l’Ajuntament de Sueca.

D’altra banda, este dijous es va aprovar també per unanimitat l’expedient de concessió de la Medalla d’Or de la ciutat a l’exboxejador olímpic i veí de Sueca, Fernando Riera Ros. El proper 28 d’abril la Corporació Municipal farà el lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a Riera en un acte que estarà obert a tot aquell que vulga assistir-hi.

I en els darrers punts de l’ordre del dia, la corporació municipal va aprovar també per unanimitat una moció presentada per l’equip de govern en solidaritat amb les persones refugiades. La moció contempla la condemna i el rebuig a l’acord d’expulsió dels refugiats a Turquia i a qualsevol tipus de mesura que vaja en contra del que recull la declaració Universal dels Drets Humans, denuncia el mercadeig amb els refugiats a canvi de diners i contrapartides polítiques i reclama el compliment de l’article del Conveni Europeu de Drets Humans que contempla l’obligatorietat de registrar totes les sol·licituds de protecció internacional que es presenten. Amb esta el consistori insta també al govern de l’Estat espanyol a no donar suport a este acord i a complir amb els Dret Humans, el Dret Internacional i amb els compromisos comunitaris d’acollida de refugiats.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.