Decàleg de seguretat en la muntanya elaborat per especialistes de la Guàrdia Civil

Decàleg de seguretat en la muntanya elaborat per especialistes de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València, amb motiu d’aquest període festiu, ha elaborat un decàleg de consells per a evitar i prevenir accidents en la muntanya.

L’objectiu principal és informar als ciutadans sobre la importància de la seguretat i la previsió a l’hora d’eixir a practicar activitats a l’aire lliure i en entorns muntanyencs, i actuant amb responsabilitat evitar o minimitzar els possibles accidents o inconvenients sobrevinguts.

El decàleg per a la prevenció d’accidents i consells d’actuació és el següent:

  1. Planificar l’activitat i consulta la previsió meteorològica intentant no deixar res a l’atzar (revisar la ruta, activitat, horaris, dificultada tècnica, temperatures, etcètera).
  2. No eixir en solitari a la muntanya. L’aconsellable és un grup mínim de tres, així mentre un es queda amb l’accidentat un altre pot demanar ajuda.
  3. Avisar a algú de l’activitat que es va a fer. Informar de la ruta exacta, de les hores que ens portarà fer-la, del punt d’inici i fi d’activitat. Mai canviar a última hora i sense avisar a ningú de l’activitat a realitzar. D’aquesta forma en cas d’accident algú donarà l’avís si nosaltres no podem.
  4. Portar roba, calçat i material necessari i adequat per a cada activitat.
  5. Mai oblidar roba d’abric, aliment i una farmaciola, per al cas que alguna cosa isquera malament. Fins i tot a l’estiu.
  6. No sobreestimar les teues possibilitats. Valora el teu nivell físic i tècnic en relació amb l’activitat a realitzar.
  7. Valorar les hores de llum de les quals es disposa i no eixir tard a fer activitat.
  8. Controlar sempre el lloc exacte en el qual et trobes, per a açò porta mapes, GPS, alguna aplicació mòbil que permeta saber la teua ubicació com Alertcops, etcètera. Assegurar-se de saber utilitzar-los.
  9. Portar el telèfon carregat de bateria i intentar conservar-la fins a la fi de l’activitat.
  10. Finalment cal saber renunciar a temps. En cas de sorgir inconvenients o dificultats imprevistes que ens facen dubtar de la conveniència de continuar l’activitat, és millor donar la volta i intentar-ho un altre dia amb una millor planificació.

Des de la Comandància de la Guàrdia Civil de València els recordem que estem a la seua disposició les 24 hores els 365 dies de l’any a través del 062.

Guàrdia Civil


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.