Cullera augmenta els espectacles musicals i diversifica l’oferta de les Festes Majors

Cullera augmenta els espectacles musicals i diversifica l’oferta de les Festes Majors

«Les festes de la normalitat». Així ha definit el regidor delegat de l’àrea, Pere Manuel Aragó, la programació de les Festes Majors de Cullera 2016 que este matí ha presentat amb l’alcalde, Jordi Mayor, en la recuperada Casa de l’Ensenyança. L’oferta festiva, que es desenvoluparà del 2 al 10 d’abril, presenta enguany més actuacions musicals i culturals. A més, introduix la música en valencià per primera vegada amb la celebració del “Cullera Festival Marítim”. També arreplega una vella reivindicació de la ciutadania: la tornada del ball de disfresses als Jardins del Mercat, amb una orquestra. D’altra banda, inclou un dia més de solta de vaquetes per a compensar la supressió del bou embolat.

Portada del Llibre de Festes

Portada del Llibre de Festes

Declarades d’Interés Turístic Autonòmic, les festes patronals de Cullera tindran enguany més actuacions musicals concentrades especialment durant els dos caps de setmana perquè a més servisquen com a atractiu turístic, segons ha destacat Mayor.

En eixe sentit, el dissabte 2 d’abril, Dia de la ‘Baixà’, s’introduix per primera vegada un espectacle musical després de la processó, concretament el concert «Tribut a Bowie», que tindrà lloc en el passeig Doctor Alemany amb l’actuació de Nudo Windsor i Boys from Mars. El diumenge 3 serà el torn de l’I «Festival Marítim» de música en valencià amb l’actuació del grup local Gramoxone Skaband, Smoking Souls i la Fúmiga.

Precisament, el govern municipal ha volgut donar protagonisme als artistes locals en la programació, ha explicat Manuel. Per açò, el dimecres 6 d’abril se celebrarà la «Nit de Cullera» amb la presència de la solista Davinia Pastor, Ocho Mentiras i el mític grup Sicània Medita en els Jardins del Mercat.

Per al dijous 7, el cantant de musicals i representant d’Espanya en Eurovisió fa uns anys, Daniel Diges, portarà a Cullera el seu exitós espectacle «Calle Broadway» amb el qual està triomfant a Madrid i altres grans ciutats d’Espanya.

Prèviament, el dia 5 els amants de la cobla podran gaudir de l’Homenatge a Concha Piquer en la Casa de la Cultura. Amb açò, s’ha volgut que també un públic major puga tenir el seu espai en l’oferta musical.

Medusa i festival remember
Un dels plats forts se servirà la nit de l’Aurora, el dissabte 9, amb la presentació en el pàrquing de la Rada del Medusa Sunbeach Festival 2016 en un gran xou amb els dj’s oficials de l’esdeveniment. Per la seua banda, els amants del remember podran gaudir d’una sessió espectacular en els Jardins del Mercat.

L’endemà, una altra de les figures que actuarà a Cullera és Pep Gimeno «Botifarra», qui amenitzarà la vesprada del dia 10, abans de la «pujà» de la Mare de Déu del Castell.

Així mateix, les festes serviran per a oferir als veïns i visitants una àmplia oferta cultural, amb exposicions i actuacions teatrals. Una de les novetats és el Metroteatre 2016, iniciativa impulsada per l’associació cultural K-lidoscopi que el dia 7 d’abril a la vesprada oferirà espectacles de microteatre en el barri del Pou i la Vila.

La resta d’actes tradicionals es mantenen, ha precisat Mayor, encara que les processons de la Baixà, Sant Vicent i la Pujà s’avancen mitja hora, després d’arribar a un acord el consistori i l’Església a fi d’evitar que els actes acabaren molt tard, ja que en alguns casos l’endemà és laborable.

Nova imatge
Altra de les novetats d’enguany està relacionada amb la imatge de les Festes Patronals. S’ha apostat per un cartell adaptat a les noves tendències de disseny gràfic, obra del dissenyador local Cessar Creativo. S’ha volgut fer amb ell un homenatge a la Muixeranga de Cullera, sense obviar els elements tradicionals de la festa. Seguint eixa filosofia, el llibre de festes s’ha estructurat de forma diferent i s’inclou un apartat històric i cultural. Com a nota destacada, Mayor ha assenyalat que «s’ha alçat el veto» a l’entitat Cullera Laica que l’anterior govern va imposar per a la seua participació en el llibre.

El repartiment dels llibres s’iniciarà el dia 29 de març en les oficines municipals, la Casa de la Cultura, la Policia Local, el Centre Social del Raval —per primera vegada— i la Tourist Info de Sant Antoni perquè arribe a tots els punts de la ciutat.

Ajuntament de Cullera

Programa de ma Festes Cullera 2016


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.