La conselleria guardona amb els premis 33, 58 i 60 als llibrets de tres falles de Sueca

La conselleria guardona amb els premis 33, 58 i 60 als llibrets de tres falles de Sueca

El Monestir de San Miquel dels Reis de València va acollir este divendres el lliurament de Premis als Llibrets de Falles de 2016, concedits per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. En esta edició, tres comissions falleres de Sueca van resultar guardonades pel seu bon treball: la Falla Xúquer va aconseguir el 33é lloc, la Falla Bernat Alinyo el 58é i la Falla Sucro va obtindré el 60é.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; i una representació dels regidors del govern local van acompanyar també als fallers per recolzar el treball de les falles guardonades i compartir amb ells l’alegria per este reconeixement.

La Falla Xúquer i la Falla Bernat Alinyo, la gran veterana en estos premis d’entre les comissions suecanes, han coincidit en dedicar els seus llibrets als seus barris. La primera ha volgut dedicar el seu llibret, enguany que la falla celebra el 40 aniversari, a la història del seu barri, el Barri indio i també la Falla Bernat Alinyo ha trobat en la seua barriada un motiu d’inspiració per al seu llibret, segons que han explicat els seus responsables.

D’altra banda, la Falla Sucro ha decidit dedicar el llibret al mateix tema protagonista del seu monument, a la música, en totes les seues vessants, segons han assenyalat els seus coordinadors.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, es va mostrar molt satisfeta per la presència de les falles del nostre municipi a l’acte de lliurament d’estos premis. “Vull encoratjar a totes les falles de Sueca a treballar en esta línia, per donar-li un ús digne a la nostra llengua i vull encoratjar-les també a que es presenten a estos premis, perquè el més important és fer de la nostra llengua una llengua d’ús habitual, en este cas, en els llibrets de falla” va assenyalar Tamarit.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, qui va estar l’encarregat de lliurar els guardons junt amb la Fallera Major de València, Alicia Moreno, va afirmar que “este reconeixement és importantíssim perquè és una part més de la nostra festa i sobretot perquè és una manera més de promocionar l’ús de la nostra llengua”. El conseller va assegurar també que “la cultura popular, la cultura de base, té una grandíssima qualitat al nostre territori; el resultat de l’edició dels llibrets és professional, això suposa moltes hores de dedicació i il·lusions i no està de més que la Generalitat puga premiar-los per dignificar també d’esta manera el seu treball”.

Marzà va explicar que són diferents els factors que es tenen en compte i es valoren alhora de premiar els llibrets, entre ells per exemple va destacar alguns com el contingut dels articles, la qualitat de l’edició o la relació amb la pròpia festa. En esta edició han sigut 118 les falles participants que optaven als 60 premis concedits.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.