Agricultura i Medi Ambient torna a convocar les ajudes per a incorporar jóvens agricultors

Agricultura i Medi Ambient torna a convocar les ajudes per a incorporar jóvens agricultors

La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural torna a convocar les ajudes a la instal·lació de jóvens agricultors, que van deixar de convocar-se en 2013.

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) ha publicat la primera convocatòria d’estes ajudes, emmarcades en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, per un import de 10 milions d’euros, distribuïts en tres anualitats de set milions (2016), dos (2017) i un milió d’euros (2018). En el conjunt del PDR, suposen 40 milions fins a 2020.

La consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, ha recordat que ha complit el compromís contret, després de publicar-se l’orde de bases que obria el procés al desembre de 2015. A partir de demà els jóvens que ho desitgen podran sol·licitar estes ajudes i comptaran amb el suport del Consell per a desenrotllar els seus projectes de futur en l’àmbit agrari.

D’esta manera, ha afegit, es recupera una ferramenta fonamental per a impulsar la dinamització de l’entorn rural, frenar la pèrdua de població per falta d’activitat de negoci i afavorir l’ocupació agrària i el relleu generacional de la població activa de les zones rurals.

En concret, es tracta d’unes ajudes destinades a facilitar als jóvens agricultors la seua instal·lació com a professionals en explotacions agràries viables, sostenibles i competitives, així com el rejoveniment i la millora del nivell de formació dels seus titulars. Hi ha obert un termini d’un mes per a presentar les sol·licituds.

Els agricultors sol·licitants hauran de tindre entre 18 i 40 anys d’edat, tindre la formació adequada i presentar un “pla empresarial”, que arreplega el desenrotllament de les activitats agrícoles o ramaderes que té previst realitzar. Així mateix, el jove agricultor es compromet a exercir l’activitat agrària durant un temps determinat i podrà haver-la iniciat amb 24 mesos d’antelació a la presentació de la sol·licitud.

GVA


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.