Cullera demana ajuda al secretari autonòmic del Consell per a reactivar l’agricultura

Cullera demana ajuda al secretari autonòmic del Consell per a reactivar l’agricultura

Ajuda externa per a reactivar l’agricultura. És el que cerca l’Ajuntament de Cullera. El consistori està decidit a impulsar un sector econòmic que en estos moments passa per dificultats, però que el govern considera clau per a crear nous jaciments d’ocupació i frenar la progressiva degradació que el terme municipal ha experimentat al llarg dels últims anys, fruit de l’abandó de terrenys i cultius per la seua baixa rendibilitat.

L’alcalde, Jordi Mayor, i el regidor d’Agricultura, Marc Joan, s’han entrevistat recentment amb el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero i altres dirigents de la conselleria, entre ells el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Rogelio Llanes i la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, María Teresa Cháfer, per a plantejar-los les necessitats més urgents que presenta en estos moments el camp cullerenc.

Cullera ha sol·licitat a l’executiu autonòmic ajuda econòmica davant les dificultats per les quals passen les arques locals, llastrades pel deute municipal heretat de l’anterior govern.

La sintonia entre ambdues parts ha sigut «molt bona», segons ha destacat el primer edil, qui ha assenyalat que d’ací a poc temps es podrà anunciar un acord positiu que servirà per a atendre una de les principals reivindicacions dels agricultors.

Per la seua banda, Marc Joan, ha manifestat la seua «satisfacció» per la línia de col·laboració al més alt nivell entaulada amb el govern valencià i ha explicat que l’Agricultura local «ha estat en situació de parada cardíaca durant molts anys sense que ningú s’interessara per ella. Ara, el nostre principal objectiu és reanimar-la i oferir-li respiració assistida perquè, a poc a poc, vaja recuperant les seues constants vitals». En eixe sentit, ha subratllat la nova sensibilitat existent en el Consell i considera que este sector tradicional clau «és una eixida de garanties per a la crisi».

En els últims mesos, el govern de Cullera ha impulsat diverses iniciatives per a impulsar l’agricultura, entre elles la creació d’un banc de terres; la reestructuració del Departament d’Agricultura, dotant-lo de més recursos materials i humans i l’impuls d’un Pla Municipal de Formació Agrària. La setmana passada, també es va aconseguir un acord amb una formigonera local perquè esta cedisca el seu material sobrant amb el qual es repararan els camins de terra.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.