Almussafes i Cullera viuen la Setmana de la Dona i per la Igualtat

Almussafes i Cullera viuen la Setmana de la Dona i per la Igualtat

Esmorzar a AlmussafesAlmussafes inaugura la renovada Setmana per la Igualtat
Dissabte passat 5 de març, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat que dirigix Davinia Calatayud va celebrar la inauguració oficial de la primera edició de la Setmana per la Igualtat d’Almussafes, set dies en què el consistori municipal desplega una àmplia i enriquidora programació per a abordar, des de diferents camps, la necessitat treballar per aconseguir la plena igualtat entre hòmens i dones. La setmana integra un total de 15 activitats amb què, una vegada més, els almussafenses demostren el seu ferm compromís per aconseguir que la societat siga efectivament igualitària.

L’agenda de la celebració va desapegar a partir de les 11 hores del matí amb els tallers infantils “Educand per la Igualtat” que van disfrutar els més menuts en el parc de Les Palmeres.

Després d’un refrigeri oferit per l’Ajuntament en la cafeteria del Centre Cultural, l’esplanada de la infraestructura va acollir el recital titulat ‘Sis veus per al poeta’ en el qual sis artistes valencianes van rendir homenatge al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés, amb una adaptació dels seus versos als estils més arrelats de la nostra tradició musical. Durant l’espectacle, els assistents van disfrutar d’un repertori format per fandangos, malaguenyes, cantells de batre, romanços, jotes i inclús de diverses cançons compostes expressament per a l’ocasió per les artistes Eva Dénia, Lola Ledesma, Mª Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Maribel Crespo.

La regidora d’Igualtat, Davinia Calatayud va procedir a l’obertura de commemoració, destacant que “a pesar del segle transcorregut encara ens trobem en el camí de construir una societat igualitària, sense prejuicis relatius al sexe i lliure de violència de gènere i som conscients que no es pot parlar d’avanços i de creixement en un país, quan en la societat encara es conviu amb manifestacions de discriminació, d’injustícia i de maltractament per raó de gènere, és a dir, quan encara no hi ha una garantia plena d’igualtat de tracte i d’oportunitats”.

L’edil va invitar, així mateix, a les representants de les quatre associacions de dones de la localitat, col·laboradores de la Setmana, a intervindre per a explicar els diferents actes organitzats per les mateixes i que formen part del programa d’actes de la commemoració de 2016. En este sentit, les presidentes de Dones Progressistes, Junta Local contra el Càncer i Tyrius, així com la vicepresidenta de l’Associació de Fibromialgia, es van dirigir al públic assistent.

La Setmana per la Igualtat va viure ahir diumenge 6 de març un altre dels seus dies grans amb la marxa a peu solidària pels carrers de la població, organitzada per les entitats Junta Local contra el Càncer i Tyrius, en la que van participar entorn d’un centenar de persones i a la que també va assistir l’alcalde, Toni González, la regidora d’Igualtat, i el regidor d’Esports, entre altres edils. Per a reposar forces, al terme de la mateixa l’Associació d’Ames de Casa Tyrius va celebrar un esmorzar de germandat en les instal·lacions de la Llar del Jubilat.

Hui dilluns 7 de març, s’inaugurarà en el hall del Centre Cultural l’exposició que arreplega els cartells presentats per a il·lustrar els actes proposats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, efemèride que es desenrotllarà oficialment el dimarts 8 amb un acte reivindicatiu en què l’Associació de Dones Progressistes llegirà un manifest per a reivindicar l’efectiva igualtat entre hòmens i dones.

Ajuntament d’Almussafes


Estudiants d’ESO de Cullera canten contra la violència masclista
Cullera visqué este diumenge a la vesprada un espectacle amb missatge inclòs. Més de 300 cantaires i huit cors foren els grans protagonistes de l’ESO canta amb cor, un projecte educatiu interdisciplinar en el qual han participat diversos instituts de la Comunitat Valenciana per cridar l’atenció contra la violència masclista i fomentar els valors d’igualtat i respecte cap a les dones.

Alumnes dels instituts Blasco Ibáñez de Cullera, la Sénia de Paiporta i el Josep Iborra de Benissa conjuntament amb el Cor Ateneu Musical de Cullera, el Cor Unió Musical de Paiporta, la Coral Benissenca, el Cor de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i el Cor del Conservatori Professional de Música de Teulada aconseguiren que el públic omplira de gom a gom l’Auditori Municipal durant les dues sessions de l’espectacle que s’oferiren ahir de vesprada.

Els alumnes oferiren un ampli repertori en diverses llengües i actuacions dramatitzades per cridar l’atenció sobre la violència que les dones seguixen patint arreu del món  a mans dels hòmens.

L’actuació de Cullera, coordinada pel docent cullerenc Àngel Rabasa, és el colofó a un seguit d’activitats que s’han desenvolupat als centres al llarg dels últims mesos amb la implicació de distints departaments.

Els ajuntaments de les distintes ciutats participants han donat suport al projecte. L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, va tancar l’acte adreçant-se als alumnes per reivindicar els drets de les dones i el paper de la música com transmissora de valors universals i sentiments.

La regidora de Cultura, Sílvia Roca, va rebre el reconeixement dels centres per la seua implicació per fer realitat esta iniciativa impulsada pels instituts. També hi participà el magistrat José Luis Mendonza, titular del jutjat de primera instància número 4 de Sueca de Violència sobre la dona, implicat en el projecte des dels inicis.

Finalment, els representants públics del consistori i el jutge s’uniren al gran cor amb els mestres, alumnes i resta d’artistes per cantar junts la darrera peça de l’acte.

Ajuntament de Cullera


Quasi mig centenar de cartells honren la dona a Almussafes
Ahir dilluns 7 de març, la Regidora de Polítiques d’Igualtat del consistori d’Almussafes va inaugurar la sèptima edició del certamen de cartells commemoratius del Dia Internacional de la Dona. El disseny guanyador, dotat amb un  premi de 300 euros, obra del murcià Rubén Lucas, il·lustra el programa d’actes de la celebració de la I Setmana per la Igualtat, a més de presidir l’exposició pública dels 46 cartells que enguany han optat a la convocatòria i que es mostraran fins al pròxim dia 14 en el hall del Centre Cultural.

Exposició de cartells“Vull mostrar la meua satisfacció per la gran participació aconseguida enguany, ja que han sigut un total de 46 les obres presentades al certamen, una xifra que hi ha triplicat la registrada en l’anterior convocatòria, a més d’ampliar fronteres quant al lloc de procedència dels treballs, que ens han arribat des de Navarra, Lleó, Múrcia, València i Castelló”. Amb estes paraules, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, inaugurava, a les 18 hores d’ahir dilluns 7 de març, la VII mostra de cartells commemoratius del Dia 8 de març, exposats en el hall del Centre Cultural.

Encara que l’autor guardonat enguany amb el premi valorat en 300 euros, el murcià Rubén Lucas García, no va poder assistir a l’acte inaugural, l’edil va destacar la qualitat artística, així com la força visual i interpretativa de la seua obra, dos factors que van determinar la fallada unànime del jurat del concurs. Així mateix, el disseny de l’artista local, Amèlia Soler, l’obra del castellonenc, Juan Diego Ingelmo, i el cartell del suecano, Carles Lledó, van rebre menció del jurat com segon, tercer i quart classificats, respectivament.

La regidora també va avançar la modificació de les bases del certamen per a la incorporació en les mateixes d’un guardó de caràcter local, l’any que ve. “Un total de 24 dels participants són d’Almussafes i per això vull agrair-los personalment el seu compromís amb este concurs”.

Un refrigeri va clausurar este acte del programa commemoratiu, organitzat des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, que es clausurarà divendres que ve 11, amb el sopar commemorativa que reunirà a mig centenar de persones.

Ajuntament d’Almussafes

Fotrografia principal: Escolars d’ESO de Cullera canten per la igualtat


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.