El parc de Fortaleny durà el nom de Clara Campoamor, lluitadora pels drets de la dona

El parc de Fortaleny durà el nom de Clara Campoamor, lluitadora pels drets de la dona

Defensora dels drets de la dona, fou una de les principals impulsores del sufragi femení en Espanya, aplegant 1931, i exercint per primera vegada por el vot de dones en les eleccions de 1933.

Per eixe motiu, el Ple de la Corporació de Fortaleny, per unanimitat. Ha votat a favor la moció que es presenta perquè el Parc Municipal es denomine Parc Clara Campoamor. Senyal de suport del municipi a la igualtat, en homenatge a la diputada que va defensar i aconseguir el vot femení.

Cartell del concurs literariConcurs literari
El municipi de Fortaleny una vegada més, realitza diferents activitats culturals. Ja el passat estiu se celebra el I Concurs de Composició de Pasdobles Vila de Fortaleny. Pel gran èxit que tingué aquest concurs des del consistori volen impulsar les activitats creatives junt a l’esperit i estima en la comarca.

Per eixe motiu se celebrara pròximament el primer concurs literari en valencià al municipi, aprofitant el 23 d’Abril, dia del llibre i la festa del 25 d’Abril (batalla d’Almansa). Encara no estan publicades les bases però ja es coneixen diferents aspectes que hauran de complir els participants; els escrits seran de caràcter curt fins a 5 pàgines per dues cares aproximadament, transcórrer en terres valencianes i nomenar el municipi de Fortaleny.

Una vegada finalitzat el concurs, tots els textos participants seran editats i enquadernats per ser publicats en les diferents entitats de la nostra terra, en senyal de suport a la literatura valencià.

Fortaleny Obert


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.