Almussafes amplia els actes del Dia de la Dona en la I Setmana per la Igualtat

Almussafes amplia els actes del Dia de la Dona en la I Setmana per la Igualtat

A les activitats més consolidades, com la marxa solidària, l’esmorzar popular o el multitudinari sopar conclusiu, l’equip de govern ha introduït algunes novetats com els tallers infantils o l’espectacle dedicat al poeta valencià Vicent Andrés Estellés. La Regidoria d’Igualtat presenta una agenda en la qual tenen cabuda un total de 15 activitats amb les quals, una vegada més, els almussafenys demostraran el seu ferm compromís per aconseguir que la societat siga efectivament igualitària.

El pròxim dissabte 5 de març Almussafes comença els actes de celebració de la I Setmana per la Igualtat, set dies en els quals el consistori municipal desplega una àmplia i enriquidora programació que abordarà, des de diferents punts de vista, la necessitat de treballar per aconseguir la plena igualtat entre homes i dones.

“Incorporem novetats i involucrem en aquesta edició per primera vegada als xiquets perquè pensem que la vertadera igualtat solament és possible si des de xicotets es treballa el concepte i tot el que implica”, comenta la regidora d’Igualtat, Davinia Calatayud.

La fins ara Setmana de la Dona creix després del canvi de denominació de la Regidoria i incorpora noves iniciatives amb les quals també implica a altres col·lectius socials com la infància, que protagonitzarà la jornada inaugural amb un taller en el qual es treballarà el problema de la igualtat perquè aprenguen que dones i homes són iguals en diferents àmbits de la societat. Els més xicotets gaudiran dels diversos jocs i activitats a partir de les 11 hores en el parc de les Palmeres.

Just enfront, en l’esplanada del Centre Cultural, i després d’un refrigeri oferit per l’Ajuntament en la cafeteria de la citada infraestructura, es durà a terme a les 12:30 h. una altra de les novetats previstes, un recital titulat “Sis veus per al poeta” en el qual sis artistes valencianes adapten els versos de Vicent Andrés Estellés als estils més arrelats de la nostra tradició musical. Durant l’espectacle, els assistents gaudiran d’un repertori format per fandangos, malaguenyes, cants de batre, romanços, jotes i fins i tot de diverses cançons compostes expressament per a l’ocasió. Durant l’actuació, Eva Dénia, Lola Ledesma, Mª Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Maribel Crespo acostaran fins a la localitat un combinació de poesia, cant i ball amb la qual ompliran Almussafes de festa.

El diumenge 6, com a part ja de la tradició dels actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona en el municipi, es realitzarà una marxa a peu solidària pels carrers de la població en la qual els diners recaptats es destinaran a la Junta Local Lluita contra el Càncer. Per a reposar forces, al final de la mateixa l’Associació de Mestresses de casa Tyrius celebrarà un esmorzar de germanor en les instal·lacions de la Llar del Jubilat.

El dilluns 7 de març s’inaugurarà en el hall del Centre Cultural l’exposició que arreplega els cartells presentats per a il·lustrar els actes proposats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, efemèride que es desenvoluparà oficialment el dimarts 8 amb un acte reivindicatiu en el qual l’Associació de Dones Progressistes llegirà un manifest per a reivindicar l’efectiva igualtat entre homes i dones.

Conferències informatives
Durant la setmana està prevista realització de quatre activitats amb les quals els assistents podran informar-se sobre interessants qüestions. Així, la sala de conferències del Centre Cultural acollirà el dimarts 8 una xarrada sobre incontinència urinària en les dones, el dimecres una sobre autoexploració mamària i el dijous 10 professionals especialitzats en la matèria explicaran com han d’actuar els consumidors davant possibles fraus. Aqueix mateix dia, s’afig una novetat, consistent en un taller de defensa personal perquè els ciutadans sàpiguen desembolicar-se en situacions de risc.

Cultura a les nits
Sense abandonar l’eix central que guia tota la setmana, que no és un altre que reflexionar sobre la importància d’aconseguir una societat més igualitària, a les nits s’oferiran activitats culturals amb les quals abordar aquesta temàtica des del punt de vista artístic. Concretament, el dimarts 8 de març La Fera Teatre posarà sobre les taules del Saló d’Actes del Centre Cultural “El Club de la tragèdia”, un espectacle de monòlegs en el qual intervindran els almussafenys Anna Martínez, Noemí Boiza, Juan Bautista Ferris i Fernando Tébar.

El dimecres 9 es projectarà la pel·lícula “Sufragistas”, cinta en la qual Meryl Streep, Carei Mulligan i Hel·lena Bonham Carter donen vida a un grup de dones que en els anys previs a la I Guerra Mundial lluita perquè la dona obtinga el dret al vot. Tancant l’oferta cultural, el dijous 10 els actors Noèlia Pérez i Josep Zapater representaran en el mateix auditori l’obra “Two ladies… or not two ladies”, espectacle burlesc en la cançó francesa, el cabaret alemany, el pop i el jazz es fusionen donant lloc a una història en la qual l’humor i el drama es donen la mà provocant intenses emocions.

Com cada any, la guinda a la setmana la posarà el tradicional sopar commemoratiu del Dia Internacional de la Dona, que aquest 2016 se celebrarà divendres que ve 11 de març, per a la qual serà necessari presentar el tiquet corresponent i el DNI, convertint aquesta entrada en personal i intransferible.

“L’Ajuntament està plenament compromès amb aquesta causa, per aquest motiu hàgem impulsat una oferta prou àmplia com perquè tots els veïns i veïnes puguen sentir-se identificats amb alguna de les propostes, que era nostra principal obsessió quan vam establir la programació”, assenyala Davinia Calatayud.

Les entrades per a les activitats que les requereixen ja estan disponibles en la recepció del Centre Cultural.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.