Cullera assumeix la finalització de les obres de la urbanització Faro del Mediterráneo

Cullera assumeix la finalització de les obres de la urbanització Faro del Mediterráneo

L’Ajuntament de Cullera ha decidit assumir la gestió directa per a la finalització de les obres de la urbanització Faro del Mediterráneo, una zona d’habitatges situada en la muntanya que arrossega des de fa dècades deficiències en la seua construcció viària, la qual cosa ha generat nombroses queixes veïnals.

La decisió la va prendre el ple municipal per unanimitat de tots els grups dimarts passat. El problema ve de llarg. L’any 1966 la cooperativa d’habitatges Faro del Mediteráneo va subscriure un acord amb l’empresa municipal EMUCSA en virtut del qual la firma urbanitzava una superfície aproximada de mig milió de metres quadrats de muntanya i, a canvi, el consistori atorgaria una sèrie de parcel·les en propietat a favor de la cooperativa a mesura que s’anara urbanitzant la zona.

En 1973 es va procedir a cedir en propietat una primera cessió de parcel·les, que ascendia a un total de 183.188,22 metres quadrats. En eixe acte, l’ajuntament es reservava la titularitat dels vials públics com de les zones verdes i espais oberts.

Transcorreguts els anys, la cooperativa —en procés de liquidació— no ha finalitzat adequadament la urbanització. De la mateixa manera, tampoc ha dut a terme la rehabilitació d’infraestructures a la qual es va comprometre amb el consistori en 2006.

Ja en 2014, l’ajuntament va decidir assumir la gestió directa per a la finalització adequada de les obres hidràuliques, treballs ja finalitzats. No obstant açò, existixen altres actuacions de reurbanització que urgixen escometre’s «i no poden deixar-se o confiar-se a les actuacions aïllades que puguen vindre en un futur», segons un informe tècnic municipal.

Davant l’entrada en procés de liquidació de la cooperativa d’habitatges, els responsables municipals temen que les infraestructures hagen quedat òrfenes de promotor si no es coordinen i efectuen per gestió directa.

Nou projecte
El regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot, ha explicat que inicialment s’ha confiscat l’aval a una de les promotores, que ascendix a una mica més de 60.000 euros, xifra que podria incrementar-se amb la confiscació d’altres avals corresponents a altres empreses promotores.

Ara s’haurà de redactar un nou projecte per a adequar la urbanització. Armengot indica que l’actuació més urgent és la reparació de l’accés, un dels punts que majors queixes genera.

D’altra banda, el consistori ha actualitzat la quota d’urbanització ja que l’anterior datava de 1996. Ara, passarà de 6,62 euros el metre quadrat a 10,30 euros. Estes quotes —que no tenen efecte retroactiu— tenen per objecte l’execució real de les obres d’infraestructures necessàries de la zona.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.