Salvador Gascón apadrina el I Concurs Nacional de Paella de Cullera que se celebrarà en maig

Salvador Gascón apadrina el I Concurs Nacional de Paella de Cullera que se celebrarà en maig

Cullera comptarà a partir del mes de maig amb un producte gastronòmic amb identitat pròpia. L’ajuntament va aprovar este dimarts en el ple ordinari de febrer la convocatòria del I Concurs Nacional de Paella de Cullera, un plat creat pel prestigiós gastrònom local Salvador Gascón, premi nacional de Turisme.

El reconegut cuiner ha regalat la fórmula secreta d’esta delícia a la ciutat perquè tots els hostalers, prèvia certificació, puguen oferir-lo en les seues cartes ja des d’este estiu.

La Paella de Cullera és una de les apostes turístiques del nou govern local i té com a objectiu crear un plat innovador basat en la tradició que servisca com a element diferenciador de la gastronomia de la ciutat. Així mateix, la intenció és que s’erigisca en punta de llança per a catapultar la resta de productes turístics i pose en valor la gastronomia del municipi, especialment l’arròs i el peix de la llotja.

«El que pretenem és que els visitants identifiquen a Cullera amb un plat d’elaboració pròpia i de qualitat», ha explicat el regidor de Turisme, Javier Cantos. «Açò ajudarà a atraure a turistes durant tot l’any, ja que pot consumir-se en qualsevol època. El que volem és que la gent vinga a menjar-se un plat de Paella de Cullera», va postil·lar.

La fórmula de la paella cullerenca ha sigut ja lliurada a l’alcalde, Jordi Mayor, per part del seu creador. El primer edil ha avançat alguns dels ingredients que portarà. «És un tast de mar», va assegurar durant el debat del punt en el ple. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, també ha tingut l’ocasió d’assaborir-la i va quedar impressionat.

El plat es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; roger; figatells d’escorpa; arròs de la varietat J. Sendra; oli d’oliva d’Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pebre roig dolç i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar seran de la llotja de la ciutat amb el seu segell. A banda, els ingredients són d’altíssima qualitat, la qual cosa dóna un altre valor afegit al producte.

Cuiners de prestigi
Per a promocionar el plat, s’ha convocat un certamen gastronòmic que comptarà amb un jurat de prestigi nacional i internacional, compost per estrelles Michelin i cuiners al màxim nivell. Estos acudiran sense cobrar gràcies a la mediació de Salvador Gascón. El certamen gastronòmic tindrà lloc el 24 de maig en la plaça de la Constitució —Oasi—.

Esta primera edició va dirigida a professionals d’Espanya que ostenten la representació d’un restaurant i que no tinguen la seua activitat a Cullera, encara que en successives edicions —es barreja que siga bianual— s’obrirà a hostalers locals.
Salvador oferirà showcookings tant als participants com als restauradors locals per a ensenyar-los a elaborar esta paella.

Premis
El concurs atorgarà tres premis a les millors paelles. El primer està dotat amb 2.500 euros, mentre que el segon s’endurà 2.000 i el tercer, 1.500. També es premiaran les postres, que seran de lliure elecció, amb 1.000, 700 i 500 euros les tres primeres, respectivament.

L’ajuntament certificarà als locals de restauració que oferisquen la vertadera Paella de Cullera a través d’un segell per a evitar que el plat es pervertisca. El consistori ha registrat la fórmula a fi d’anul·lar qualsevol possible pirateig i tindre així instruments per a defensar la seua idiosincràsia.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.