Arrima’t i Escola Jardí de Sueca inicien un projecte educactiu conjunt

Arrima’t i Escola Jardí de Sueca inicien un projecte educactiu conjunt

“La idea principal és que el xiquet, mentre llig el problema, arribe a visionar la situació plantejada, fent que ell mateix o algú proper al seu entorn siga el protagonista que l’ha de resoldre” va esclarir Marta Santandreu directora del centre. Aquesta és la base d’un projecte d’innovació matemàtica que està en fase de creixement al centre concertat Escola Jardí de Sueca.

El darrer 12 de febrer de 2016 a les 12’30 h i a la sala polivalent del centre, va tenir lloc la presentació d’aquesta novedosa idea davant alguns mitjans de comunicació interessats en el projecte.

“Quina millor manera de motivar als alumnes que barrejant els conceptes matemàtics amb els negocis en que actualment compten les localitats de Sueca, Perelló i Mareny de Barraquets per tal de donar solució als mateixos” comentà Moisés Sendra cap d’estudis; “fer que els alumnes perden la por i s’ho agafen com un joc” afegeix Carlos Castillo, professor de matemàtiques i tutor en sisè.

S’està realitzant als cursos de 5é i 6é de primària amb l’ajuda de l’alumnat de 1r d’ESO que ja ha passat per aquesta etapa, encara que, depenent de com funcione i la millora que percibim en els xiquets/etes, el centre continuarà desenvolupant-lo a cursos inferiors i posteriors.

Els alumnes Andreu Vivó (5é primària), Daniela González (6é primària) i Antonio Lucia (1r eso), com a representants dels seus cursos, mostraren un exemple dels enunciats que ja han anat redactant-se. L’estructura del problema, com els mateixos alumnes explicaren, inclou el nom del negoci, el nom de l’encarregat, el logotip, i empra dades reals del negoci per a la resolució.

Els alumnes presentaren també a Juan Miguel Ribera, doctor en matemàtiques i antic alumne del centre, que col·labora introduint un repte matemàtic entre els diferents bloc temàtics que s’han de treballar dins de l’assignatura (nombres naturals, sencers i decimals; fraccions, proporcionalitat, unitats de mesura i geometria).

Pel que fa al nom del projecte, “Problemes amb el negoci?” i com s’aprecia el que volem aconseguir és un simple joc de paraules. El logotip, un botiguer, ha sigut creat per l’actual tutor de 1r d’ESO, Óscar Ferrando, del departament de Plàstica i Visual.

Per donar-li major difusió a la idea, el centre es va posar en contacte amb el Regidor d’Educació, esport i cultura Vicent Baldoví, els ajuntaments de Perelló i Mareny i, com no, amb el president de l’associació Arrima’t al comerç Tony Landete. “ L’Escola Jardí ha sabut, des dels problemes, apropar als xiquets als comerços, elaborant un problema a partir d’una situació real” va aclarar Tony.

Afegeix Vicent Baldoví “este projecte fusiona l’educació amb el comerç, i així estem fent un bé pel sector econòmic del poble”. El centre vol esclarir que, qualsevol tipus de negoci, associat o no a Arrima’t al comerç, de qualsevol sector i gremi (una gasolinera, un gimnàs, una nau industrial,…) pot fer arribar l’autorització i el logotip per aparèixer a un dels problemes fins el 22 d’abril, als correus marta@escuelajardin.org / moises@escuelajardin.org. La idea és tenir el projecte finalitzat en juny per començar a utilizar-lo a l’aula a partir de setembre 2016. La participació és totalment gratuïta.

Evidentment, és un llibret que gira al voltant del poble de Sueca i pot ser utilitzat per tots els centres del seu voltant. El centre, ha esclarit que farà arribar una còpia del mateix al mes de juny per poder demanar –ne més en cas d’estar interessats.

Arrima’t


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.