Riola realitza un tractament ecològic en els pins afectats per la processionària

Riola realitza un tractament ecològic en els pins afectats per la processionària

L’Ajuntament de Riola ha dut a terme un tractament biològic per a combatre els pins afectats per la plaga de la processionària o Thaumetopoea pityocampa. Les temperatures d’este anormal hivern han condicionat l’aparició alarmant d’estes erugues que són especialment tòxiques per a xiquets i mascotes, inconscients del dany que se’ls pot causar. Són, per tant, un potencial problema de salut pública en col·legis, parcs i jardins.

La gran curiositat que estes erugues desperten en els xicotets, que van una darrere d’una altra, els convida en ocasions, a agafar-les amb la mà. Este fet fa que la seua pell, molt més fina que la dels adults, entre en contacte directe amb els pèls urticants que l’envolten els quals es dispersen i suren en l’aire produint irritació en la pell, nas i ulls.

Per açò, l’alcaldessa Judith Capellino i el regidor Jordi Sales s’han posat a la feina i van contractar els serveis de Biottec, empresa especialitzada contra plagues, en prevenció que la presència de la processionària en esta localitat de la Ribera Baixa prenga proporcions difícils d’afrontar.

El tractament ecològic utilitzat ha sigut el d’un bacteri existent en el medi ambient però insuficient en ocasions per a equilibrar l’estat natural de les coses. Es tracta del Bacillus thuringiensis que genera uns cristalls de proteïna tòxics per a les erugues.

El mètode aplicat als pins afectats a Riola està sent seguit periòdicament després de la intervenció. La finalitat és la d’intentar eradicar la plaga per complet o, en defecte d’açò, actuar amb major promptitud en nous estadis de desenvolupament de les erugues.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.