L’ADL de Sueca i la Cambra de Comerç presenten el Programa Integral de Qualificació i Ocupació per a joves

L’ADL de Sueca i la Cambra de Comerç presenten el Programa Integral de Qualificació i Ocupació per a joves

Este dijous s’ha presentat a la Sala de Juntes de l’Ajuntament de Sueca el Programa Integral de Qualificació i Ocupació de la Cambra de Comerç de València, un programa que forma part del Sistema  Nacional de Garantia Juvenil del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i que està cofinançat pel Fons Social Europeu.

El programa es fonamenta en la necessitat urgent d’adoptar mesures dirigides al col·lectiu  de joves menors de 25 anys que no tenen ocupació, ni participen en activitats de formació, amb l’objectiu d’aconseguir la seua inserció i manteniment al mercat laboral. L’objectiu és, per tant, integrar progressivament als joves al mercat de treball i fomentar l’ocupació en este sector de la població.

Isabel Galbis, responsable de l’àrea comercial de la Cambra de Comerç de València; Silvia Ordiñaga, responsable del Programa Integral de Qualificació i Ocupació i Antonio Carmona, responsable de l’àrea de certificats de professionalitat, han estat els encarregats d’explicar el programa en una reunió convocada per l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Sueca. La reunió ha comptat també amb l’assistència de representants de diferents centres educatius de Sueca, de Càritas Parroquials i dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Sueca.

El programa Integral de Qualificació i Ocupació de les Cambres de Comerç, és un programa individualitzat que acompanya al jove en un itinerari formatiu fins a la seua inserció en el mercat de treball. Està dissenyat a mida del jove, però també de les necessitats de les empreses i el seu punt de partida és el grau de capacitació per a millorar la seua qualificació, dirigint-la a aquelles qualificacions professionals que milloren la qualitat dels llocs de treball.

La regidora titular de l’Agència de Desenvolupament Local, Isabel Jiménez, ha explicat que este programa va dirigit als joves, especialment als majors de 16 anys i menors de 25 anys, o menors de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, que es troben en situació de desocupació o inactius i que estiguen inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La regidora ha explicat que dintre este programa es diferencien quatre grups, amb un itinerari diferent, per intentar donar resposta al problema de la desocupació juvenil. Així, el primer grup inclou joves sense estudis i sense experiència laboral, el segon joves sense estudis i amb experiència laboral, el tercer joves amb titulació i sense experiència i l’últim està dirigit a joves que han acabat els seus estudis i han tingut l’oportunitat d’adquirir experiència laboral. “És una iniciativa molt positiva que volem recolzar des de l’Ajuntament de Sueca per motivar als nostres joves i a les persones que estiguen en esta situació i ajudar-los en la seua incorporació al món laboral” ha conclòs Jiménez.

Silvia Ordiñaga, responsable del programa a la Cambra de Comerç de València, ha assenyalat que “l’objectiu és plantejar un programa integral, amb un itinerari formatiu per a fomentar l’ocupació dels nostres joves i després també, en paral·lel, oferir a les empreses valencianes els nostres joves formats i adaptats a les necessitats de les seues demandes d’ocupació”. Ordiñaga ha afegit que des de la Cambra de Comerç s’acaben de llençar també unes ajudes directes, valorades en 1500 euros, per a les empreses que contracten als joves que han desenvolupat el seu itinerari formatiu amb este programa.

A més a més, la trobada ha servit també per estudiar la possibilitat d’engegar una línia de col·laboració mitjançant un conveni entre l’Ajuntament de Sueca i la Cambra de Comerç de València per promocionar i promoure l’ocupació i la dinamització del teixit  empresarial  que plantejaria, entre d’altres, la creació de programes a mida per a la creació d’empreses, la programació de tallers especials de promoció del comerç segons les necessitats de les empreses del municipi i l’oferta de formació homologada, a mida, amb certificats de professionalitat en ocupacions i activitats amb garantia d’eixida laboral.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.