La plantilla de la neteja de Ford, Acciona FS, protesta demà per l’acomiadament de 15 treballadors

La plantilla de la neteja de Ford, Acciona FS, protesta demà per l’acomiadament de 15 treballadors

El Comitè d’empresa de la multinacional Acciona Facility Services SA (contracta encarregada de la neteja, logística i manteniment de la Ford a Almussafes) ha pres la primera de les mesures de pressió contra l’injustificat acomiadament de 15 persones. D’aquesta forma, els sindicats CGT, CCOO i UGT han organitzat una concentració el divendres 19 de febrer a partir de les 13h en la rotonda d’accés a la Planta de Muntatge de la factoria Ford (Av. de la Foia, Almussafes). Exigiran la immediata readmissió dels companys acomiadats.

L’acomiadament dels 15 treballadors fixos que realitzaven la seua labor en la planta de motors es va produir el passat 24 de gener, coincidint amb l’eliminació per part de Ford del. torn de nit en la mateixa planta. En el cas d’Acciona, la mesura va afectar automàticament i sense justificació alguna als empleats amb major antiguitat de la subcontracta. Un fet que evidencia la substitució d’ocupació digna per ocupació precària.

Davant açò, el Comitè d’empresa d’Acciona va manifestar formal i públicament l’unànime rebuig a la decisió presa per la companyia. Des de la Secció Sindical de la CGT, assenyalen en aquest sentit que “de moment, la Direcció no s’ha pronunciat sobre aquest tema i ni tan sols ha contestat a la carta que des del Comitè remetem expressant el nostre rebuig”.

La primera de les accions en resposta a aquests fets és la convocatòria de la concentració que tindrà lloc el 19 de febrer entre les 13h i les 15h en la rotonda d’accés a la Planta de Muntatge, al costat del concessionari Ford.

Així, els sindicats anuncien que no solament reivindicaran la readmissió dels quinze companys acomiadats, sinó que exigiran a Acciona FS “que es comprometa en el futur acordar amb la representació legal dels treballadors els criteris a seguir en situacions similars”.

D’altra banda, la CGT recorda que aquest cas suposa un clar exemple del que ve succeint amb les condicions de treball de la gran majoria de la població en l’Estat espanyol: la implacable substitució d’ocupació estable i amb garanties per treballs precaris, pitjor pagats i amb menys drets.

CGT – País Valencià


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.