La Fallera Major de Sueca convida a la festa i Cullera instaura la Crida

La Fallera Major de Sueca convida a la festa i Cullera instaura la Crida

Este diumenge Sueca ha donat el tret d’eixida a les Falles de 2016. La Pla莽a de l’Ajuntament ha tornat a reunir centenars de fallers i falleres que van acudir a la Crida, un dels actes m茅s emblem脿tics del calendari faller, per a celebrar l’inici de la festa.

sara-rosello-fm-sueca-2016-2La Fallera Major de Sueca, Sara Rosell贸, va donar la benvinguda a la festa acompanyada de la seua Cort d’Honor; l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Festes, Pau Rosell贸 i la Junta Local Fallera de Sueca encap莽alada pel seu president, Vicent Llopis. Tamb茅 hi聽 van assistir les falleres majors i els presidents de cadascuna de les comissions de Sueca, el Perell贸 i el Mareny de Barraquetes.

La m脿xima representant de la festa fallera a la capital de la Ribera Baixa, va complir amb la tradici贸 de convidar a tot el m贸n faller, als ve茂ns i als visitants de la nostra ciutat a celebrar al m脿xim la festa.聽 鈥淔allers i falleres, ve茂ns de Sueca, obriu les portes i finestres de bat a bat, deixant que la m煤sica, la p贸lvora i la festa inunden les vostres cases i els vostres casals鈥 aix铆 va arrencar Sara les paraules m茅s esperades pel col路lectiu faller.

Per la seua banda, el president de la Junta Local Fallera, Vicent Llopis, va aprofitar聽 l’ocasi贸 per agrair l’esfor莽 i la il路lusi贸 de tot el col路lectiu faller i lloar el seu paper en la festa.聽 鈥淰oldria agrair, a les comissions falleres, i dintre de les mateixes, als respectius Presidents i Falleres Majors, pel vostre esfor莽 i recolzament, junts podem oferir a tota Sueca la millor festa del m贸n鈥 va assenyalar el representant de la Junta Local Fallera.

La聽 crida d’enguany va estar marcada tamb茅 per la recent declaraci贸 de la festa a Sueca com a B茅 d’Inter猫s Cultural Immaterial i per la candidatura de les Falles a ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

En este sentit, tamb茅 l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, va destacar la rellev脿ncia d’esta festa en la cultura i la hist貌ria del nostre poble. 鈥淪ou molt m茅s que una festa! M茅s que aix貌, les Falles s贸n un tret identitari de la nostra societat, una de les mostres culturals que m茅s ens defineix. Enguany celebrem la recent declaraci贸 de les nostres Falles com a B茅 d’Inter茅s Cultural Immaterial i estic segura que aconseguirem el reconeixement per part de la UNESCO, perqu猫 les Falles s贸n una festa 煤nica en el m贸n鈥 va concloure Tamarit.

La Fallera Major va rebre en este acte, de mans de l’alcaldessa de Sueca, les claus de la ciutat abans de comen莽ar el seu discurs.聽 L’acte va finalitzar amb la tradicional masclet脿 i la foto de fam铆lia de tots els representants de la festa en l’actual exercici.

Ajuntament de Sueca


Cullera instaura la 芦Crida禄 fallera per primera vegada en la seua hist貌ria
Un acte conjunt amb totes les comissions a la pla莽a d’Espanya donar脿 el tret d’eixida oficial a les festes del foc

Per primera vegada en la dilatada hist貌ria de les Falles a Cullera el municipi celebrar脿 enguany la 芦Crida禄, l’acte amb el qual comen莽aran de forma oficial les festes del foc.

Es tracta d’una de les principals novetats de la programaci贸 fallera d’enguany, junt amb el trasllat de l’Exposici贸 del Ninot a la Casa de l’Ensenyan莽a, on posteriorment es reobrir脿 el Museu Faller actualment tancat.

La Crida tindr脿 lloc el diumenge 6 de mar莽 a les 20 hores a la pla莽a d’Espanya. En ella participaran les quinze comissions de la ciutat amb les seues respectives falleres majors, falleres majors infantils, presidents i presidents infantils.

Cadascuna de les falleres majors dirigir脿 unes paraules als presents des del balc贸 de la Casa Consistorial de forma que la cerim貌nia esdevindr脿 en un acte coral amb representaci贸 de totes les comissions les quals intervindran per ordre d’antiguitat. Cal recordar que a Cullera no existix la figura de la Fallera Major de la ciutat.

Finalment, l’alcalde de Cullera i president nat de la Junta Local Fallera (JLF), Jordi Mayor, acompanyat a la balconada de l’ajuntament vell pel regidor de Falles, Javier Cerver贸, i la presidenta dels fallers, Loles Garc铆a far脿 un parlament per oficialitzar el comen莽ament de les Falles 2016.

La celebraci贸 de la Crida ha estat acordada pel nou consistori i la nova directiva de la JLF. Ambd贸s organismes estan treballant bra莽 a bra莽 des que van assumir les seues respectives responsabilitats per millorar la programaci贸 fallera de la ciutat i promocionar la festa.

Mayor ha destacat que amb la instauraci贸 de la Crida 芦anem a solemnitzar l’inici de les festes falleres en un acte emotiu on tindrem sorpreses i servir脿 per demostrar que tota la ciutat a una es bolca en la celebraci贸禄.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.