Sant Valentí i Peus-Quets

Sant Valentí i Peus-Quets

Hi ha setmanes … i setmanes!

peus-quets-sant-valenti-2016-2Vinguda la vesprada del diumenge, la primera preocupació meua es saber si tindré prou amb un senzill Din A4 per a condensar l’ excés de proves, o si, degut a la escassa activitat de competició em sobrarà full veient-meobligat a espaiar frases i paràgrafs per a harmonitzar una miqueta el contingut gràfic.
Tan complicada es una cosa com l’ altra.Esta setena es una de eixes on pot ser me sobre prou paper per manca d’ arguments!

El Dissabte es celebra a la Font d’En Carrós la XIIIª Volta a Peu, Trofeu Sant Valentí. Esta prova ja es una “clàssica” en el calendari de les carreres pedestres del País. I es una de les que ofereix una bona dosi de singularitat i “exotisme”: ha sabut divulgar la curiosa i interessant particularitat de córrer… en parella!

Sant Valentí i Cupido arribaren a este xicotet poble de la Safor per a institucionalitzar una modalitat peculiarment simpàtica que ha arrelat profundament. Les parelles s’ hi inscriuen amb el compromís de passar per meta junts, i evidentment, segellant la seua unió amb un bes una vegada traspassat l’ arc d’ arribada, arribada que dona peu a divertides escenes.

peus-quets-sant-valenti-2016-3Sis parelles de Peus-Quets hi participen, i a la modalitat individual que també està permesa hi van nou peuetes. A creure els corredors i corredores, malgrat el continu “puja-baixa” del traçat, es una carrera divertida i amena. Calor per tot arreu, meteorològic i humà. Vent de ponent. Una excel·lent organització de la cursa acaba amb l’ obsequi de un pastís de xocolata i nata en forma de coret a cadascuna de les parelles. Bon “speaker” però dolenta actuació del equip mediador i cronometrador Som Esport, que ni tan sols van proveïts de folis suficients per a publicar els temps i resultats. Així i tot les Peuetes i Peuets ens acomiadem satisfets de la Font d’ En Carrós. L’ any que ve allà hi tornarem, de ben segur!

Al Cross de Castelló, puntuable per al Autonòmic, veiem una Andrea Berriales en segura progressió, afermant la seua confiança amb uns bons resultats. Una promesa Cadet que a tots ens complau.Amunt i força!

Els Blavets que preparen la Marató de Sevilla del pròxim Diumenge i els de la marató de muntanya a la Serra d’ Espadà continuen els entrenaments, però ja de manera decreixent en contra de les Blavetes que intensifiquen la preparació per a la Marató de Ojos Negros a l’ Abril.

Els primers,correran la Marató més plana d’ Europa i tindran la sort de fer un “tour” visitant tota la capital del Tartessos, això sí… a peu, per Triana, la Cartúja, la Macarena i la Catedral, la Plaça d’ Espanya, el Real Alcazar i els camps de futbol del Villamarin i el Sanchez Pizjuan.

Els segons saben bé on van. Ja coneixen el fabulós entorn de la Serra Castellonenca.

Les terceres baixaran des de Barracas fins Navajas, passant per Viver, Caudiel i Jérica en una preciosa ruta que ocupa l’ antiga via del ferrocarril Terol-Sagunt on fins els anys seixanta traslladaven el mineral de ferro de Sierra Menera fins els “Altos-Hornos” del Port de Sagunt. Un traçat espectacular per dins del vial del camí de ferro i pels boscos, a través de túnels i pel bell mig de la natura i dels pobles que citem. Realitat demostrada: córrer es fer turisme!

Hi ha setmanes… i setmanes! A gaudir-ne tots!

Joanjo Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.