Nou acte-homenatge a Virtudes Cuevas i Amado Granell per al dissabte a Sueca

Nou acte-homenatge a Virtudes Cuevas i Amado Granell per al dissabte a Sueca

Els socialistes de Sueca ens felicitem que el 13 de febrer a Sueca es faça un homenatge als 80 anys de lluita per la llibertat (1936-2016).

I ens felicitem, perquè eixe homenatge recaurà sobre dues persones que tenim enterrades al nostre cementeri, com són Amado Granell i Virtudes Cuevas, dues persones distingides i reconegudes amb tots els honors al país veí, França, per la seva lluita per la llibertat i contra el feixisme.

Eixe reconeixement, els socialistes de Sueca l’hem reclamat a diferents plenaris, amb el vot en contra de l’equip de govern (Compromis i Gispm), que pensem que ara han menjat fitxa per inèrcia:  perquè l’Alcalde de Valencià, Joan Ribó, ho ha fet, i perquè esta iniciativa bé ara del Govern Autonòmic Valencià, i del Grup de Memòria Històrica de València, amb Matias Alonso al capdavant.

Així i tot el que es puga fer el dia 13 de febrer, els socialistes de Sueca, seguirem insistint en el fet que eixe reconeixement no sols es quede amb un acte commemoratiu amb una placa, sinó que tornarem a insistir-li a l’equip de govern, que es facen totes les gestions necessàries perquè la casa de Virtudes Cuevas, donada per ella en vida a l’Ajuntament de Sueca, pase a ser un lloc per a la memòria històrica, un lloc de fòrum, de reunió. Al igual que que tant, Amado Granell com Virtudes Cuevas, puguen tindre algun dia al nostre poble una plaça o un carrer al seu nom, pel seu record, i per honor a la seva dedicació i el seu esforç en lluitar contra l’opressió i a favor de la llibertat.

PSPV-PSOE

Dissabte, dia 13. Programa:
A las 10, a la puerta de la casa Virtudes Cuevas (carrer Magraners): col·locació d’una placa conmemorativa.

A les 11, xerrada en la Casa de la Cultura.
Intervenen Matías Alonso, coordinador a València del  Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica.
Diego Gaspar, profesor d’Història Contemporània en la Universitat de Saragossa.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.