L’Ajuntament de Cullera recupera el servei de manteniment de camins rurals

L’Ajuntament de Cullera recupera el servei de manteniment de camins rurals

Durant anys l’agricultura ha estat la germana pobra de les polítiques municipals de Cullera. Això sumat a l’especulació del boom immobiliari ha tingut conseqüències altament nefastes per a este sector i el conjunt de la societat: terres perdudes, precarització del nivell de vida dels llauradors, camins rurals en mal estat o l’enfonsament dels preus agraris, entre d’altres.

El nou govern municipal progressista considera que el camp té un enorme potencial de creixement per a generar llocs de treball i riquesa i per això vol revertir la situació anteriorment descrita. El primer pas ha estat dotar de més recursos humans i materials al departament d’Agricultura del consistori a iniciativa del nou regidor de l’àrea, Marc Joan.

En eixe sentit s’ha recuperat el servei de manteniment de camins rurals —anteriorment integrat a Serveis Exteriors— amb tres treballadors i maquinària pròpia que es dedicaran durant tot l’any a millorar les vies agropecuàries del municipi.

D’altra banda, s’ha recentralitzat la gestió agrària municipal a la zona del Prado, punt neuràlgic de l’agricultura cullerenca. L’antiga nau de Platges és des d’ara la seu del Consell Agrari Municipal.

L’acte d’obertura tingué lloc el dissabte amb l’assistència de l’alcalde, Jordi Mayor; el regidor d’Agricultura; membres de l’equip de govern; representants del Consell així com dels distints col·lectius agraris locals i els regidors d’Agricultura de poblacions veïnes de  Favara, Sueca i Tavernes.

Joan va destacar que a Cullera «ha començat un temps nou per a l’agricultura» després d’anys maltractada per les institucions i afirmà que tot i la mancança de recursos econòmics si hi ha voluntat, es poden fer coses. «Sempre ens diuen que com no hi ha diners no es pot fer res i esta és la prova que això no és així, que amb decisió es poden prendre mesures per millorar les coses». Joan també va agrair el regidor de Serveis Exteriors i Platges, Salva Tortajada, la seua col·laboració per fer possible la recuperació de l’espai propi de l’agricultura així com del departament.

Mayor subratllà en la seua intervenció el potencial enorme que té l’agricultura al municipi per generar nous llocs de treball i avançà que la regidoria d’Agricultura ja treballa en nous projectes com ara un mercat de proximitat perquè els llauradors puguen vendre els seus productes directament sense passar per intermediaris.

Per últim, El regidor de Medi Ambient, Hugo Font, assenyalà la necessària revitalització de l’agricultura per evitar efectes negatius en l’entorn ambiental com ha vingut succeint en els darrers anys.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.