El Departament de La Ribera es compromet a la construcció d’un nou Centre de Salut a Corbera

El Departament de La Ribera es compromet a la construcció d’un nou Centre de Salut a Corbera

El Departament de Salut de La Ribera ha traslladat a l’alcalde de Corbera, Jordi Vicedo, el seu compromís d’invertir en la construcció d’un nou centre de salut en esta localitat, amb l’objecte de millorar l’atenció prestada als seus ciutadans.

Este anunci es va plasmar en la reunió que van mantindre divendres passat l’alcalde de Corbera i la regidora de Sanitat amb el director mèdic assistencial del Departament de La Ribera, Dr. Vicente Palop, i altres responsables, en l’ajuntament de la localitat, prèvia a una visita conjunta a l’actual centre de salut.

El director mèdic va informar els responsables municipals de què el servici de manteniment del Departament desaconsella la remodelació o rehabilitació de l’actual centre, ubicat en una antiga escola, per la qual cosa la millor opció passaria per la construcció de nou centre en un altre emplaçament.

En este sentit, l’alcalde es va comprometre a la cessió d’un solar idoni amb l’objecte d’iniciar els tràmits administratius amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ambdues parts van coincidir que l’actual centre, ubicat en una antiga escola i la construcció de la qual és anterior a l’adjudicació del Departament a l’UTE Ribera Salut, presenta deficiències, per la qual cosa és aconsellable la construcció d’un nou centre. “Els veïns i veïnes de Corbera es mereixen la millor assistència sanitària i des de l’UTE Ribera Salut continuarem treballant com hem fet sempre per i per als ciutadans i ciutadanes de La Ribera”, ha assegurat el Dr. Vicente Palop qui ha afegit que “l’entusiasme i compromís de l’alcalde de Corbera és un exemple d’allò que significa el treball en favor dels ciutadans i ciutadanes”.

Els responsables de l’UTE Ribera Salut, que gestiona el Departament de Salut de La Ribera, tenen previst continuar amb la ronda de visites per les diferents localitats per a atendre les demandes dels ciutadans i ciutadanes, mantenint el compromís i pla de treball desenvolupat des de l’inici de la concessió.

Reforçar el servici de pediatria
D’altra banda, els responsables del Departament, també s’han compromés a reforçar el servici de pediatria del centre pel qual el pediatre passarà consulta també els divendres, cobrint així una reivindicació del municipi. Actualment, la consulta de pediatria es presta de dilluns a dijous.

Encara que la prestació complix amb les ràtios establides per la Conselleria per a l’atenció a la població infantil (1.100 xiquets per pediatre per a una població infantil de 450), el Departament ha estudiat les demandes de l’Ajuntament que aconsellen reforçar este servici amb una jornada més.

D’altra banda, la coordinadora assistencial del departament, Dra. Blanca Folch, va informar els responsables municipals de què els ciutadans de Corbera tenen també l’opció d’acudir al servici d’Urgències del CSI d’Alzira per a urgències pediàtriques, en funcionament 24 hores, a més del mateix servici d’Urgències de l’Hospital.

La Dra. Folch també va informar que es van a realitzar a Corbera i altres municipis tallers per a la formació de pares en problemes de salut de xiquets com l’asma o altres.

Així mateix, els responsables del Departament van informar dels plans estratègics transversals de promoció de la salut i van emplaçar als gestors municipals a sumar-se a ells.

Ribera Salut


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.