Almussafes busca nous voluntaris i aprenents per al Voluntariat pel Valencià

Almussafes busca nous voluntaris i aprenents per al Voluntariat pel Valencià

Dilluns que ve dia 8 de febrer, el consistori d’Almussafes obri el termini d’inscripció per a participar en la quinta convocatòria del programa de participació lingüística Voluntariat pel Valencià, impulsat per Escola Valenciana- Federació d’associacions per la Llengua, en col·laboració amb la Regidoria del CMFPA del consistori municipal. Les persones interessades a formar part del programa com a voluntàries o aprenents poden formalitzar la corresponent sol·licitud en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes, seu de coordinació de la iniciativa, o en el Centre Cultural, fins al 26 de febrer. Amb la finalitat de donar a conéixer la iniciativa i captar voluntaris i aprenents, l’ajuntament instal·larà un estand informatiu enfront de l’edifici consistorial, durant el matí de dissabte que ve 13 de febrer

parlam-en-valenciaDesprés d’un recessió d’un any, l’Ajuntament d’Almussafes reprén innovadora iniciativa de promoció del valencià que, amb el lema “Parla’m en valencià”, posa en contacte a persones que volen aprendre valencià amb gent disposada a dedicar el seu temps a ensenyar-ho.

Esta serà la quinta edició d’un programa que va completar amb èxit les seues dos primeres  convocatòries, celebrades en els anys 2011 i 2012, al formar 16 i 12 parelles lingüístiques, respectivament. No obstant això, la participació va ser menor en les dos últimes edicions del 2013 i 2014. Per això, la regidora delegada del CMFPA invita els veïns a atrevir-se a formar part d’esta iniciativa cultural i formativa definida com un excel·lent vehicle d’integració i normalització de la nostra llengua. “A més de facilitar un interlocutor per a poder conversar en valencià, el programa incidix en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolida la idea que el valencià és i ha de ser la nostra llengua d’acollida”, destaca l’edil delegada, Teresa Iborra. A més, la regidora incidix en la flexibilitat del pla, ja que les parelles que s’unisquen finalment durant el present any tan sols hauran d’invertir en el Voluntariat pel Valencià un mínim de 10 setmanes, en el període temporal que oscil·la entre el mes de març i el mes de juny.

Els interessats a acollir-se a este servici ja poden consultar tota la documentació respecte d’això i inclús descarregar-se el formulari d’inscripció des del portal municipal www.almussafes.es. Així mateix, les sol·licituds es poden completar personalment de dilluns a divendres, entre les 15 i les 21 hores, en el mateix Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, seu en què es desenrotllarà el programa a partir de març, o bé en el Centre Cultural d’Almussafes, en horari matinal i vespertí. “Així mateix i amb la finalitat d’informar la ciutadania, captar participants i resoldre dubtes, instal·larem una taula enfront de l’Ajuntament, durant el matí de dissabte que ve dia 13 de febrer”, comenta Iborra.

La presentació pública d’esta quinta edició del programa, la participació de la qual és gratuïta i sense límit d’edat, es durà a terme divendres que ve 4 de març, per part de l’alcalde, Toni González, la regidora del CMFPA i la directora del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, Yolanda Corella. S’espera comptar també amb l’assistència del president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, i de la coordinadora del programa, Dariana Groza.

Almussafes es va convertir l’any 2011 en l’onzena població de la Ribera que va posar en funcionament el citat pla lingüístic, i confia a continuar apostant per ell en el futur.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.