Un agent policial controla l’absentisme i l’assetjament als col·legis de Cullera

Un agent policial controla l’absentisme i l’assetjament als col·legis de Cullera

Evitar l’absentisme, lluitar contra l’assetjament i garantir la protecció dels menors en edat escolar amb la creació d’una figura innovadora: l’agent tutor. Un policia municipal controla a Cullera l’assistència a classe i vigila els entorns dels col·legis i instituts per tal d’evitar accions delictives i la venda de droga. Es tracta d’una mena de ‘germà major’ encarregat de vetllar per evitar fenòmens que puguen perjudicar els xiquets del municipi.

La iniciativa la porten a terme conjuntament les regidories de Serveis Socials, Educació i Policia Local en el marc del Programa Agent Tutor, un projecte al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Cullera per donar continuïtat i millorar les accions que ja estaven fent-se en esta matèria.

Les principals actuacions se centren en la detecció de menors que estan al carrer o a casa en horari escolar de forma injustificada, la facilitació de l’assistència al col·legi per part dels xiquets o la prevenció del consum de substàncies entre els menors i la seua venda en el seu entorn.

Així mateix es treballa en la identificació de possibles situacions de risc i la coordinació de forma estreta amb els agents socials i el professorat d’aquelles accions necessàries per a aconseguir una millora de les situacions de risc que puguen afectar els menors.

Implicació social
El Programa Agent Tutor implica a tota la ciutadania, de forma que poden col·laborar tots aquells  veïns que tinguen consciència de casos d’absentisme o de situacions de risc. Així, els professors poden coordinar la seua funció diària amb els servicis específics i els professionals que requerisquen.

Per la seua banda, els pares i mares poden sol·licitar ajuda als professionals que integren el programa per tal de millorar la situació dels seus fills. Per últim, qualsevol ciutadà pot donar avís a les autoritats en cas de comprovar comportaments antisocials o problemàtics dels menors. Si s’assabenten de qualsevol cas d’assetjament escolar, violència o altra situació que desfavorisca a un menor també han de comunicar-ho.

Un Consell de Prevenció de l’Absentisme estudia els distints casos i aporta possibles solucions i alternatives de forma coordinada, segons ha explicat la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz. Tot i que a Cullera l’absentisme és un problema menor, seguixen registrant-se casos i «cal que posem els mitjans necessaris per evitar estes situacions i donar solucions quan es produïsquen», conclou Ortiz.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.