El Consell Agrari de Cullera informarà sobre el projecte del Banc de terres

El Consell Agrari de Cullera informarà sobre el projecte del Banc de terres

Este més de febrer ha començat a funcionar el Banc de Terres de Cullera, una iniciativa que Compromís per Cullera portàvem al nostre programa electoral i que s’ha convertit en una realitat.

El banc de Terres de Cullera és una iniciativa amb la qual s’intenta pal·liar l’abandonament de les parcel·les rústiques del nostre terme municipal. Al mateix temps s’intenta donar solució a la creixent problemàtica agroambiental derivada de l’abandonament dels camps, com ara la proliferació de plagues, rosegadors, erosió del sòl, degragació paisatgística o el no menys important risc d’incendi.

D’esta manera es contribuix al manteniment del paisatge agrari del nostre terme perquè s’incentiva als propietaris de parcel·les abandonades a la seua posada en funcionament a través de terceres persones, la qual cosa, a mitjà i a llarg termini, ha de redundar en una disminució dels problemes agroambientals anteriorment descrits.

Amb el Banc de Terres es pretén informar i facilitar el contacte entre els propietaris de parcel·les aptes per a l’explotació agrícola situades en el nostre terme municipal i persones interessades en el seu cultiu.

Així doncs, aquelles persones que vulguen rebre més informació sobre el funcionament del Banc de Terres poden fer-ho a la seu del Consell Agrari Municipal, situada en la segona planta de les Oficines de l’Ajuntament, on la secretària del Consell Agrari els podrà donar tota la informació que necessiten.

A més, la Diputació de València s’ha compromés a col·laborar en la difusió d’este nou projecte editant 1.000 fulls explicatius i 50 cartells que seran distribuits en els principals punts de trobada de les persones relacionades amb el camp a la nostra localitat.

Marc Joan i Corihuela
Regidor d’Agricultura i Prado


 

  1. avatar

    Això , per ara té menys futur que un polo a la porta d’una escola.

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.