Cullera necessita més de tres milions per a acabar la piscina municipal

Cullera necessita més de tres milions per a acabar la piscina municipal

«La melagomania es paga cara». Amb esta frase contundent va respondre l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, al grup popular en l’ajuntament que en l’últim ple va preguntar per la situació de la piscina municipal, infraestructura iniciada per l’anterior govern del PP que es va vore obligat a paralitzar-la per falta de recursos econòmics.

Ni més ni menys que tres milions d’euros es necessiten per a concloure les obres, d’acord amb l’informe sol·licitat pel nou executiu a l’arquitecte del projecte. Concretament, el document xifra en 3.066.923 els diners necessaris per a acabar tots els treballs. El govern municipal considera «escandalosa» eixa quantia que l’anterior equip governamental defensava era molt menor.

Mayor va manifestar que davant esta circumstància no s’atrevix a donar terminis de finalització ni molt menys d’obertura. «Estem fent gestions per a vore si s’obté finançament extern», va explicar l’alcalde. El primer edil va retraure al PP que haguera apostat en el seu moment per un projecte megalòman que fa inviable la seua finalització a curt termini. «Volgueren una piscina de huit milions quan podrien haver-la fet de cinc, que ja estava bé», va recriminar Mayor al portaveu del PP.

Gestió externa
Però la preocupació del govern local va més enllà. La finalització de les obres només serà el primer obstacle perquè després serà necessari posar la piscina en marxa. Com a conseqüència del pla d’ajust en el qual està immers el consistori per la mala gestió econòmica de l’anterior govern, l’ajuntament no pot assumir la prestació de nous servicis i ha d’externalitzar-los.

L’obertura parcial s’ha descartat perquè tal com va explicar l’alcalde l’ús del got de la piscina no sol ser rendible per si mateix, ja que el benefici d’estes instal·lacions es produïx en la majoria de les ocasions per les activitats complementàries que oferixen.

Pendent
L’informe de l’arquitecte detalla fil per randa tot el que queda per acabar de la piscina. D’una banda, falta completar la fase 1 contractada i a més hi ha un modificat de projecte tramitat pel consistori i la conselleria pendent d’aprovació oficial i contractació de l’execució de l’obra.

A banda, falta per iniciar la fase 2 i el condicionament de la parcel·la exterior i altres extres sol·licitats el cost benvolgut dels quals és de 2.509.503 euros. La part pendent del projecte contractat de la fase 1 puja a 557.419 euros.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.