Almussafes i Sueca celebren el cap de setmana el Dia de l’Arbre

Almussafes i Sueca celebren el cap de setmana el Dia de l’Arbre

L’Ajuntament d’Almussafes repartirá este diumenge 600 arbres entre els veïns
Enguany el programa es distribueix en dos jornades commemoratives. En concret, el pròxim divendres 29 de gener, l’Ajuntament farà entrega de 200 roures, carrasques i alborços al col·legi d’infantil i primària Almassaf, espècies arbòries que amb posterioritat s’entregaran des del centre a l’alumnat. Així mateix, 25 estudiants d’una classe de segon de primària, acompanyats del seus mestres, plantaran algunes de les citades unitats en el seu hort escolar.

Així mateix, els 185 escolars del CEIP Pontet dedicaran tot el matí a l’activitat medio ambiental de plantació de verdures a l’hort del centre, emplaçat en una de les jardineres existents en la part frontal de l’edifici educatiu. L’alcalde, Toni González, i la regidora de Medi Ambient, Teresa Iborra, participarán en la sembra dels 200 plançons hortalisses, principalment encisams de totes les varietats i cols, que s’encarregaran de regar i cuidar durant tot el curs. Amb esta iniciativa el centre donarà continuïtat a l’experiència educativa, encetada fa ara dos anys i que suposa la participació d’escolars i docents en les activitats de sensibilització i coneixement de l’agricultura com a procés d’abastiment de distintes matèries i la seua transformació fins a la conversió en residus passant pel consum responsable de productes que fomenten la sostenibilitat.

A més de la participació activa dels escolars, la Festa de l’Arbre s’estén a la resta de la població, ja que la Regidoria de Medi Ambient ha programat una activitat medio ambiental, destinada al públic en general, per al pròxim diumenge dia 31. Entre les 11 i les 13 hores, l’ajuntament muntarà un estand davant l’edifici consistorial per tal de repartir, entre els veïns i veïnes que s’acosten al mateix, un total de 600 exemplars mediterraris. En esta ocasió, es farà entrega d’alborços, carrasques i roures.

El consistori d’Almussafes invita tots els veïns a participar en esta primera cita de l’any amb la naturalesa, plenament consolidada en el calendari anual de suport al medi ambient. “Cuidar, respectar i protegir el medi ambient és una obligació de tots i des de les administracions públiques tenim el deure de treballar en la conscienciació de la importància que tenen els recursos forestals i la necessitat d’introduir els xiquets des de temprana edat en este coneixement”, afirma Teresa Iborra.

Ajuntament d’Almussafes


Sueca celebrarà el Dia de l’Arbre amb una Plantada Popular
cartell-dia-arbre-sueca-2016El proper dissabte, 30 de gener, l’Ajuntament de Sueca, des de la Regidoria de Medi Ambient ha organitzat un acte en commemoració del Dia de l’Arbre. El consistori se suma a la celebració d’este dia fixat al calendari amb l’objectiu de conscienciar i implicar la societat en l’estima a la natura, el respecte i el manteniment dels nostres espais naturals i la recuperació de les espècies singulars i els ecosistemes específics dels nostre entorn.

A més a més, l’Ajuntament convida a  la ciutadania a sumar-se i participar en la iniciativa. Per a este dia, la Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l’Associació Muntanyeta dels Sants – Acció Ecologista Agró, ha preparat una jornada a l’Assut de Sueca. Al llarg del matí, els assistents podran participar en una Plantada Popular per repoblar la zona de l’assut, que ha estat recentment sanejada, amb diferents espècies autòctones com xops blancs, llorosers o llidoners que ha subministrat la Conselleria de Medi Ambient al consistori. I tot seguit, l’àrea de Medi Ambient ha programat també un Taller d’Observació d’Aus, que serà impartit per un grup de monitors del grup Natur, on podran participar també tots aquells que ho desitgen per conéixer les principals aus dels sistemes fluvials.

D’altra banda, l’Associació Muntanyeta dels Sants – AE Agró ha programat també, el mateix dia, una excursió amb bicicleta des de la Plaça de l’Ajuntament fins a l’Assut de Sueca. La trobada serà a les 10:00 hores, no obstant, qui ho desitge també pot acudir directament a l’assut on començarà l’activitat a les 10:30 hores.

Els organitzadors aconsellen als assistents portar xicotetes eines de jardineria, com una aixadeta i també esmorzar i aigua. Segons ha explicat la titular de Medi Ambient, Isabel Jiménez, “este tipus de celebracions són un bon moment per acostar la població al nostre entorn natural i convidar-la a conéixer-lo, estimar-lo i respectar-lo. Estic convençuda que els xiquets que hi participen, quan siguen majors guardaran un record molt especial d’este moment que es despertarà cada vegada que visiten la zona i comproven que l’arbre ha anat creixent al mateix temps que ells”.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.