El govern de Sueca pretén aplicar ara l’ordenança sobre terrasses i tendals aprovada en 2013

El govern de Sueca pretén aplicar ara l’ordenança sobre terrasses i tendals aprovada en 2013

La Regidoria de Comerç ha convocat este dilluns a tots els hostalers de Sueca que ocupen la via pública a una reunió informativa sobre l’aplicació de l’Ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública per terrasses, tendals i altres anàlegs.

reunio-hostalers-sueca-25-gener-2016-2L’Ordenança, que es va aprovar en l’anterior legislatura, al desembre de 2013, no s’havia aplicat però fins ara. Per este motiu, la Regidoria de Comerç ha considerat convenient reunir-se amb el gremi, per tal d’informar als hostalers sobre la seua aplicació i consensuar amb ells alguns dels punts més importants de la normativa.

En la reunió van intervindre el regidor de Comerç, Pau Roselló; el regidor d’Urbanisme, Julio Serra; la regidora d’Hisenda, Noelia Benedito i la regidora de Neteja Viària, Isabel Jiménez. També van assistir el tècnics municipal d’Urbanisme i l’inspector de tributs per tal d’assessorar als assistents i explicar-los els aspectes més tècnics.

Els representants de l’equip de govern van remarcar que el seu objectiu era arribar a un consens, escoltar l’opinió dels hostalers respecte a la normativa i resoldre, en la mesura que siga possible, els inconvenients que detecten. Amb voluntat resolutiva, però, van insistir també en que l’espai públic és de les persones i és per això que consideren que la normativa pot ser molt útil per tal de regularitzar la situació i de prioritzar els usos de l’espai públic.

La trobada que es va celebrar a la Casa de la Cultura de Sueca va servir, per tant, de debat de la normativa. Els regidors encarregats d’explicar la seua aplicació van exposar que l’objectiu és regularitzar la situació de l’aplicació de l’Ordenança per resoldre, entre d’altres, el greuge comparatiu que han detectat entre els establiments que han sol·licitat les autoritzacions corresponents per instal·lar les seues terrasses i aquells que no ho han fet. Des del consistori, es va assenyalar també la necessitat de respectar sempre la distància d’un metre i mig entre la façana de l’edifici i la terrassa per deixar passar els vianants  i es va incidir també en la dificultat que representa el tema del tancament de les terrasses.

D’altra banda, entre les diferents propostes dels hostalers, algunes de les més repetides foren que es prorratejara la taxa d’aprofitament de l’espai públic al temps d’utilització efectiu de la terrassa a aquells establiments que tenen activitat de temporada i també que  es garantira la flexibilitat en l’ampliació del nombre de taules autoritzades en dates assenyalades i esdeveniments concrets.

Els representants del consistori van anunciar que es deixarà un temps per poder regularitzar la situació de manera progressiva i es van comprometre a valorar, estudiar i tenir en compte totes les propostes i reivindicacions dels hostalers, alhora que els van emplaçar a reunir-se amb els tècnics del departament d’Urbanisme per poder estudiar els casos més especials.

Ajuntament de Sueca

DOCUMENT:

ORDENANZA OCUP. VIA PÚBLICA TERRASSES EN VIGOR


 

 1. avatar
  Cazalla y cigarrito 27 gener, 2016, 10:28 am

  Los concejales le tiraron el mochuelo el otro día a Manoli Egea. Eso dijeron en la reunión los representantes del Ayuntamiento.
  Sólo hay que leer el principio de la ordenanza de marras y queda claro claro ( sí o sí ) que fue aprobada por unanimidad de todos los concejales y partidos en Noviembre del 2013. No dieron la cara entonces y ahora quieren que se la partan a otra persona que no está gobernando.
  Menos desfachatez, más dar la cara y menos afán recaudatorio…..como lo primero que hicieron fue subirse el sueldo igual ahora se han dado cuenta de que no tienen suficiente para cobrar ellos.
  Es una vergüenza que en plena crisis nos aprieten más estos que tanto han criticado al PP. Compromís y Grupo Indepenciente hacen peor que el PP porque dicen una cosa y hacen otra.

  Reply
  • avatar

   De quin bar eres? Esteu descomptant els impostos que no pagueu per ocupar espai públic als soferts consumidors? O els esteu utilitzant per millorar, encara més, els sous de faula que pagueu als vostres operaris?
   Menys demagògia barata i a pagar impostos com ho fem tots els demés, que amb ajuntaments honrats com el nostre ens beneficien a tots.
   I, si no t’ix a compte, alguna cosa no estaràs fent be.

   Reply
 2. avatar
  Cazalla y cigarrito 27 gener, 2016, 2:00 pm

  La demagogia barata la está haciendo usted y el gobierno local. Yo no pongo en duda la honestidad de estas personas ( su capacidad tendrán que demostrarla ), lo que si que digo es que ahora le quieren cargar el mochuelo a otra persona que antes gobernaba con ellos y que ellos ( Compromís e Independientes ) también votaron a favor de esa ordenanza.
  ¿ Por qué no aplicaron esa normativa en 2014 o 2015 como era su obligación ? ¿ Demagogia barata ante las próximas elecciones ? Compromís e Independientes son como el PP que dicen una cosa y después hacen otra.
  Y si de salarios hablamos, la empresa que lleva la limpieza de las calles y la recogida de la basura de Sueca paga con la mano cerrada a sus trabajadores/as que prestan el servicio al municipio.

  E D I C T O
  En sesión plenaria ordinaria celebrada el 11 de noviembre de 2013, con asistencia de los 21 miembros representativos que legalmente la componen, por mayoría fue aprobada inicialmente la modificación de la Ordenanza de ocupación de la vía pública con terrazas, toldos y otros análogos, publicándose en el BOP, nº 276, de fecha 20-11-2013, no habiéndose presentado reclamaciones o sugerencias, se entiende adoptado el acuerdo de aprobación definitiva, según la Ley 7/85, Reguladora de las Bases de Régimen Local, modificada por la Ley 11/1999, de 21 de abril, lo que se hace público a los efectos del artículo 49 de la Ley 7/85, remitiendo la mencionada ordenanza al BOP para su publicación íntegra.
  Sueca a 23 de diciembre de 2013, la Secretaria en funciones

  Y una última cuestión: Si usted cree que los autónomos de la hosteleria de Sueca gana de media lo que un concejal está muy equivocado. ¡ Qué más quisieran !

  Reply
  • avatar

   Segueix sense contestar les preguntes que li he fet. En lloc d’això s’amaga darrere de la normativa per no dir res. Què te a veure FCC amb que els bars de Sueca ocupen la via pública?
   A més, vostè sap el que cobra un bidell? Això és el que cobra un regidor. El sous són públics i ho pot confirmar. Altra cosa és si s’ho guanya o no. Això no li ho discuteix.
   No li done més voltes, si tots paguem els impostos que generem tots anem bé.

   Reply
 3. […] NOTÍCIA RELACIONADA: 27 gener, 2016. El govern de Sueca pretén aplicar ara l’ordenança sobre terrasses i tendals aprovada en 2013 […]

  Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.