El consistori de Cullera instal·la onze punts de recollida d’oli domèstic

El consistori de Cullera instal·la onze punts de recollida d’oli domèstic

Fer de Cullera una ciutat més sostenible és un dels principals objectius del nou govern municipal. Per açò, dins de les accions de foment del reciclatge el consistori acaba d’instal·lar onze nous contenidors per a la recollida d’olis vegetals usats de caràcter domèstic.

Fins ara, solament existia un punt a l’Ecoparc i la nova regidoria de Medi Ambient l’estimava insuficient per a facilitar que la ciutadania col·laborara activament en l’eliminació d’este element contaminant.

Per a acabar amb eixe dèficit, des de fa uns dies s’han distribuït més contenidors per diferents punts de la ciutat, nou d’ells estan en la via pública i altres dos a les dues naus del Mercat Municipal.

L’acció pretén acostar als veïns la necessitat de reutilitzar els olis produïts a casa. «És més còmode i es visibilitza més el problema», explica l’edil delegat de l’àrea, Hugo Font, qui subratlla que les diferents mesures de foment del reciclatge que està impulsant el consistori «estan fent que Cullera siga cada dia una ciutat més sostenible». «Ara és important inculcar l’hàbit a la gent perquè no tire l’oli pel desaigüe, sinó que el guarde en botelles i el diposite en el contenidor», ha postil·lat.

L’oli usat és un residu urbà de caràcter especial, catalogat per la legislació estatal vigent com bastant contaminant. Generalment, la seua eliminació es produïx pels desaigües, la qual cosa augmenta la càrrega contaminant de les aigües a les quals arriba. Açò provoca dificultats en la seua gestió i encarix els processos de depuració dels recursos hídrics. Per estos motius es considera important la seua separació en origen.

Manera d’ús
Des del departament de Medi ambient de l’ajuntament s’explica que l’oli es dipositarà en el contenidor per part de l’usuari en botelles de plàstic tancades. La boca de cadascun d’ells admet garrafes de fins a 5 litres. Una vegada arreplegat l’oli, es transporta a una planta de tractament i el producte resultant es reutilitza com a matèria primera per a l’obtenció de biodièsel i olis industrials.

Les localitzacions dels contenidors nous són les següents:
1. Rotonda sud. C/ Alejandro VI (Zona Pont de ferro).
2. Rambla Sant Isidre.
3. C/ Pintor Sorolla.
4. C/ de la Bega (Zona aparcament conservatori públic).
5 .C/ Caminàs dels Hòmens.
6. C/ Barcelona (cantonada amb Lorenzo Borja).
7. C/ Mestre Rodrigo (Zona Far).
8. C/ Sollana (Bulevard Xúquer).
9. Consum de C/ Joanot Martorell.
10 i 11. Dues naus del Mercat Municipal.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.