Cullera elimina el «bou embolat» i mantindrà la solta de vaquetes

Cullera elimina el «bou embolat» i mantindrà la solta de vaquetes

El govern de Cullera ha decidit suprimir el «bou embolat» de les festes patronals. La decisió respon al compromís del nou executiu progressista amb la defensa dels drets dels animals. La mesura s’ha comunicat a la penya Taurina ‘El Burladero’, encarregada dels festejos que organitza la regidoria de Festes.

No obstant açò, la tradicional solta de vaques pel carrer en el Raval de Sant Agustí se seguirà celebrant perquè tal com ha explicat l’alcalde, Jordi Mayor, «entenem que les vaquetes són una tradició en la qual no hi ha maltracte animal».

La defensa dels drets dels animals és un dels punts que els dos partits que conformen el govern (PSPV-PSOE i Compromís) portaven en els seus programes electorals. «Era un compromís adquirit amb la ciutadania i ara ho fem efectiu sempre des del diàleg amb tots els agents implicats. S’ha explicat la situació a la penya i encara que ells són partidaris del bou embolat ho han entés», ha destacat l’edil de Festes, Pere Manuel Aragó.

Al principi, el govern havia barallat reduir de dos dies a un el bou embolat enguany per a procedir a la seua supressió de forma gradual. Finalment, la regidoria de Festes ha decidit amb el consens de tot el govern que eixa part del festeig se substituïsca per altres celebracions en les quals l’animal no patisca.

En estos moments, la penya i el consistori barregen altres opcions tals com la possibilitat de celebrar soltes de vaques nocturnes. Les dues parts han precisat que quan s’haja tancat el cartell es comunicaran a la ciutadania la resta de novetats.

Satisfacció animalista
D’altra banda, les dues associacions animalistes de Cullera, Esperança Animal i Rescue and Love, han aplaudit la mesura. «És un gran pas», han assenyalat des de la primera organització «perquè per a divertir-se no cal martiritzar a un animal». Per la seua banda, la segona entitat considera la supressió «una gran victòria» i subratllen que «cal seguir lluitant per la defensa dels drets animals».

El nou govern de Cullera ha demostrat al llarg dels últims mesos el seu ferm compromís amb la defensa dels drets dels animals. La ciutat s’ha declarat «pet friendly», la qual cosa reporta una sèrie de compromisos adquirits en relació amb el respecte als animals i garantir el seu benestar. A més, es treballa per a la creació d’una platja per a gossos i en un protocol d’actuació de la Policia Local en casos de maltractament animal. Així mateix, s’ha reduït substancialment el nombre de cans que són arreplegats per la gossera, ja que des del consistori es col·labora en la cerca d’alternatives millors per als animals abandonats.

D’altra banda, s’ha celebrat una fira animalista i el consistori també planifica la celebració d’un simposi sobre benestar animal, amb el que pretén col·locar a la ciutat com a referent nacional en esta matèria.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.