La conselleria escolta els ajuntaments que es neguen a pagar les noves infraestructures de l’aigua

La conselleria escolta els ajuntaments que es neguen a pagar les noves infraestructures de l’aigua

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha afirmat que la conselleria estudiarà solucions a les peticions de 13 municipis usuaris de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de la Ribera.

Després de reunir-se amb els alcaldes d’Albalat de la Ribera, Algemesí, Alzira, Benicull, Carcaixent, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Riola i Sueca, que han plantejat no abonar el cost de construcció d’aquesta infraestructura hídrica, Julià Álvaro ha indicat que “la reunió ha servit per a atendre en primera persona les seues observacions davant una situació que s’arrossega des de fa molt temps i que no s’acaba de resoldre”.

Referent a açò, Álvaro ha explicat que “no es tracta d’unes diferències de magnitud econòmica insalvables, són salvables; a més, ara amb l’aportació de les aigües superficials que podran prendre del Xúquer, la solució s’aproxima més”.

El secretari autonòmic ha assenyalat que “no és tant una qüestió econòmica, sinó de cercar una fórmula per a revertir aquesta situació, que és històrica i injusta, que fa que els ciutadans de la Ribera estiguen pagant per una contaminació dels seus aqüífers de les quals ells no són personalment responsables, sinó que va molt lligat al que hi ha hagut d’inobservança de controls de contaminació del subsòl”.

En aquest sentit, Julià Álvaro ha expressat la sensibilitat de la Generalitat Valenciana amb aquest assumpte, en el sentit de tenir clar que la raó la tenen de la seua part els veïns de la Ribera, però ha afegit que “hem de ser capaces entre tots d’ajustar aquesta situació als condicionaments legals i de revertir el cost de les infraestructures que s’han fet i cal trobar una fórmula perquè tothom estiga satisfet”.

La conselleria ha convocat novament als alcaldes a mitjan febrer per a posar en comú les propostes municipals amb les possibilitats de la Generalitat amb l’objectiu d’acostar els plantejaments i prendre decisions.

O.R. / Conselleria

NOTÍCIA RELACIONADA:

EUPV exigeix que el Consell pague les infraestructures per a l’aigua de boca de la Ribera per què «qui contamina, paga»


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.