Xerrada sobre la història de Favara a càrrec d’Aureliano J. Lairón

Xerrada sobre la història de Favara a càrrec d’Aureliano J. Lairón

El dissabte dia 9 de gener  l’Ajuntament de Favara des de la Regidoria de Patrimoni va realitzar la II Xerrada sobre l’historia de Favara. Degut al compliment dels 404 anys de la Carta Pobla de Favara contarem amb la col·laboració d’Aureliano J. Lairón Pla, Doctor en Geografia i Història per la Universitat de València, Cronista Oficial de la ciutat d’Alzira i Arxiver Municipal d’Alzira entre altres.

La xerrada presentada per l’arquitecte municipal José Sala i autor del treball sobre la historia de Favara va tindre una gran acceptació pels veïns del poble que demostraren un gran interès per conèixer, els orígens, de la població riberenca de Favara.

També estagueren interessats molts historiadors i estudiants d’història de les comarques de la Safor i de la Ribera, entre ells cal destacar a Jesus Alonso López, Arxiver Municipal de l’Ajuntament de Gandia qui es va interessar pel treball sobre la història del poble.

En l’exposició dels coneixements sobre l’historia del poble, el professor D. Aureliano Lairón va incidir en l’ importància de la cronologia del fets històrics al País Valencià que donaren a la fundació com a poble amb el capítols de la Nova població, rebuts pel notari d’Alzira el 3 de gener de 1612 per a repoblar el lloc de Favara.

Regidoria de Patrimoni


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.