Lliuren els premis del concurs de microrelats organitzat per la Falla Ronda Bernat Alinyo de Sueca

Lliuren els premis del concurs de microrelats organitzat per la Falla Ronda Bernat Alinyo de Sueca

Este diumenge el casal de la Falla Ronda Bernat Alinyo ha acollit l’acte de cloenda de la la segona edici贸 del concurs de microrelats que ha organitzat la comissi贸 per segon any consecutiu.

Des de l’organitzaci贸 expliquen que m茅s enll脿 de treballar en l’脿mbit faller i festiu, la comissi贸 ha mantingut tamb茅 sempre una aposta ferma per la promoci贸 de la cultura i de la nostra llengua. Aix铆, assenyalen, tots els anys treballen un llibret faller amb car脿cter literari i enguany, a m茅s, han organitzat tamb茅 diferents actes culturals, a saber: un concurs de fotografia, concerts i teatre.

La iniciativa del concurs de microrelats naix, per貌, l’any passat amb l’objectiu d’implicar a la poblaci贸 m茅s jove, per tal d’encoratjar tamb茅 este sector de la poblaci贸 a llegir i escriure en valenci脿. La comissi贸 ha convidat a tots els escolars de Sueca entre 12 i 18 anys a participar en este concurs en qu猫 l’objectiu era contar alguna experi猫ncia o algun record dels seus majors, els seus iaios. El repte, per貌, era fer-ho amb un m脿xim de nom茅s 250 paraules.

Els microrelats guanyadors es publicaran tots en el llibret de la falla. En esta edici贸, el jurat ha destacat que enguany ha augmentat la participaci贸 i han rebut m茅s de 160 obres, totes d’una alt铆ssima qualitat i que auguren un futur literari exit贸s al nostre poble.

En la categoria de 1r i 2n d’ESO, el relat guanyador ha estat 鈥淟’altra cara de la muntanya鈥 de Ferran L贸pez, del col路legi l’Encarnaci贸 i el segon i tercer premi ha sigut per als relats 鈥淩ecords del passat鈥 i 鈥淩ecorde dels meus iaios鈥, de Joan G贸mez i Alba Coves, del col路legi l’Encarnaci贸 i de l’IES Joan Fuster, respectivament.
D’altra banda, en la categoria de 3r i 4t d’ESO, el primer premi ha sigut per al relat 鈥淧r貌xima parada鈥 de Roser Serra, alumna de l’IES Joan Fuster i el segon i el tercer han sigut per als relats 鈥淭ants records i tan poca vida鈥, de Sandra Requeni, del col路legi Lluis Vives i 鈥淩ecorde de la meua iaia鈥 de Sara Garcia, de l’IES Joan Fuster.

Per 煤ltim, en la categoria de Batxillerat, el relat guanyador ha sigut 鈥淎 quatre potes鈥 d’un alumne an貌nim del col路legi l’Encarnaci贸 i els altres dos relats que han aconseguit el segon i tercer premi en esta categoria han sigut 鈥 El roser鈥 de Rocio Rico, de l’IES Joan Fuster i 鈥淢em貌ries鈥 de Mireia Bosch, del col路legi l’Encarnaci贸.

El periodista suec脿 i faller, Carles Galletero, va ser l’encarregat de conduir la cloenda del concurs, un acte que va comptar tamb茅 amb la participaci贸 i col路laboraci贸 de diferents cantautors i escriptors del nostre poble.

Els representants de la falla, les falleres majors de la comissi贸 i el seu president, Jonathan Diaz,聽 junt amb聽 l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, van ser els encarregats de lliurar els premis als guanyadors. A l’acte tamb茅 van assistir per貌, el diputat nacional, Joan Baldov铆; la diputada provincial de Turisme i regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho i el regidor de Cultura, Vicent Baldov铆.

Al finalitzar l’acte, el president de la comissi贸 va remarcar tot l’esfor莽 que fa la falla, any rere any, en la promoci贸 de la nostra cultura i la nostra llengua, I en el mateix sentit, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, que va tancar l’acte amb la seua intervenci贸, va destacar tamb茅 la valuosa aportaci贸 de les falles al panorama cultural del nostre poble i va demanar a la comissi贸 que no defalliren mai en esta tasca que contribueix a tenir 鈥渦n poble m茅s culte, m茅s cr铆tic i m茅s ric鈥. Tamarit tamb茅 va voler remarcar el nivell literari de les obres guanyadores i va concloure la seua intervenci贸, tot assenyalant que 鈥淪ueca, sens dubte, t茅 un futur literari prometedor鈥.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.