Cullera, Generalitat i Ecovidrio llancen una campanya per incrementar el reciclatge de vidre en l’hivern

Cullera, Generalitat i Ecovidrio llancen una campanya per incrementar el reciclatge de vidre en l’hivern

Cullera torna a enfrontar-se a un repte ambiental. En esta ocasió l’objectiu és reciclar 72.913 quilos de vidre durant tres mesos. Recentment, l’ajuntament, la Generalitat i l’empresa Ecovidrio han llançat la campanya «Pobles envidriables» amb la qual es pretenen arreplegar 5.401 Kg més de vidre que l’any passat en el mateix període, quan entre desembre, gener i febrer en la localitat es va aconseguir la xifra de 67.512 quilos.

A més del benefici mediambiental que obté el municipi amb este tipus d’iniciatives de reciclatge de vidre, existix un altre incentiu important: un parc infantil (zona verda) de Mr. Iglú, oferit per Ecovidrio per a la localitat guanyadora del sorteig d’entre les poblacions que aconseguisquen superar el seu repte individual.

En termes globals, el repte conjunt per als 20 municipis participants en Pobles Envidriables suposa la suma de l’esforç per a incrementar en 200 tones la recollida. L’acció s’ha engegat a més de Cullera a Vila-real, Xàtiva, Monòver, La Nucia, Sant Fulgenci, Borriana, Orpesa, Peníscola, Sogorb, Vinaròs, Benifaió, Canals, Ontinyent, la Pobla de Vallbona, Sagunt, Silla, Torrent, Utiel i l´Alfàs del Pi.

La iniciativa que s’estén al llarg de l’hivern ha pretés aprofitar les festes nadalenques, una època de gran generació d’este tipus de residus. La campanya implica a més de tots els ciutadans als mateixos establiments d’hostaleria.

Nous contenidors
Dins de les accions de la campanya, a Cullera s’han instal·lat dos nous contenidors tipus iglú amb la imatge de campanya en els quals poder dipositar més residus de vidre per al seu posterior reciclat en ubicacions estratègiques, que concentren oferta hostalera o on es produïxen les festes populars més rellevants del període.

En paral·lel, tots els contenidors de la població sumen per a la xifra de reciclat. També s’ofereixen uns carrets de suport per a hostaleria de gran capacitat, amb els quals podran arreplegar els residus d’envasos de vidre en els diferents establiments, facilitant així el transport i bolcat dels residus en els contenidors.

Finalitzat el període establit, a partir de l’1 de març es procedirà a comprovar si els municipis han aconseguit els seus reptes individuals i aquells que ho hagen superat participaran en un sorteig per a aconseguir el premi designat.

L’edil de Medi ambient, Hugo Font, ha indicat que «els reptes anteriors que hem afrontat a Cullera sempre s’han saldat de forma positiva. L’any passat aconseguírem superar en un 8 % la mitjana de reciclatge de la Comunitat Valenciana i estem convençuts que enguany seguirem en eixa línia».

Font subratlla que des del nou govern municipal «estem altament sensibilitzats en l’impuls, suport i vertebració d’iniciatives que fomenten la sostenibilitat ambiental perquè el nostre objectiu és convertir Cullera en una ciutat verda i respectuosa amb l’entorn».

La campanya oferix més informació en la pàgina web www.poblesenvidriables.es.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.