El govern de Sueca gasta 53.000 euros en renovar i ampliar parcs i mobiliari urbà

El govern de Sueca gasta 53.000 euros en renovar i ampliar parcs i mobiliari urbà

Al llarg de les últimes setmanes, la Regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Sueca ha engegat diferents actuacions de millora i condicionament en alguns dels parcs de la ciutat. El consistori ha aprofitat una subvenció de 39.996,37 euros de la Diputació de València per executar estos treballs de condicionament i reforma d’algunes àrees de jocs infantils i per habilitar també una zona biosaludable per a la gent major de la localitat.

renovacio-parcs-mob-urba-suecaEn concret les actuacions que s’han dut a terme han estat l’ampliació de la zona de jocs infantils del Carrer Jaume I, on s’ha ampliat l’extensió del sòl de cautxú de seguretat i on s’han afegit també altres jocs, un tobogan i un gronxador, als dos molls que ja  hi havia i que han estat restaurats.

Quan a la zona biosaludable, el consistori, conscient de la manca d’este tipus d’instal·lacions en el centre urbà de la ciutat, ha decidit aprofitar un espai dissenyat a tal efecte en una zona de nova construcció, a l’Avinguda Ciutat de Pamplona, per habilitar un nou espai per promoure l’activitat física entre la gent major i reforçar així la seua psicomotricitat de forma amena i entretinguda.

El circuit es compon de tretze  tipus diferents d’elements destinats cadascun d’ells a enfortir la musculatura dels usuaris, millorar la mobilitat i augmentar la sensació de benestar que aporta la pràctica d’activitat física. L’objectiu és  millorar la qualitat de vida dels usuaris incorporant l’activitat física dintre la seua rutina diària. La instal·lació es complementa amb una sèrie d’illes biosaludables. Es tracta d’un conjunt d’aparells independents, que s’han instal·lat al llarg del Camí de la Mar, també conegut com “passeig del colesterol”, tot aprofitant que este és un punt de pas de moltes persones que fan esport per esta zona, passejant, corrent o bé circulant en bicicleta.

D’altra banda, en la zona de jocs del Carrer  Doctor Fleming s’ha procedit a la renovació integral de les instal·lacions. Esta actuació, però, ha estat costejada en la seua totalitat per l’Ajuntament de Sueca. L’obra, que ha tingut un cost de 13.729,67 euros, ha consistit en este cas en una remodelació completa de tota la instal·lació. Així, s’han desmuntat els jocs i s’ha retirat el sòl de cautxú, s’ha picat i s’ha netejat el terreny, s’ha reposat tot el sòl amb cautxú de seguretat i s’han instal·lat els nous elements, un tobogan, un gronxador i un balanç, a més dels dos molls que hi havia anteriorment i que han estat restaurats.

La regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho, ha assenyalat que hi ha previst fer altres actuacions de millora pròximament també al parc dels Jardins del Sequial i a l’àrea de jocs de la Plaça del Portal de Cullera.

D’altra banda, l’Ajuntament de Sueca ha aprofitat també una altra subvenció de 39.996,37 euros de la Diputació de València destinada a mobiliari urbà per instal·lar deu bancs nous en algunes zones de la ciutat d’especial concurrència de vianants on mancava este tipus de mobiliari i també per instal·lar noves marquesines en diferents punts que no comptaven amb elles i renovar-ne d’altres que estaven en mal estat.

Així el consistori ha procedit a instal·lar recentment els nous bancs a la zona de la Ronda del País Valencià i també al Carrer Sebastià Diego, per donar resposta a una repetida demanda ciutadana que exigia la instal·lació de bancs en esta zona per garantir un descans en el camí al Cementeri.

I pròximament, també, es completarà la instal·lació de les noves marquesines a l’Avinguda Mestre Serrano, Avinguda don José Maiques Marco, Avinguda de la Loteria (El Pouet), Camí de la Bega (Bega de Mar) i Avinguda del Mareny Blau (Mareny Blau). Segons que ha explicat la regidora de Serveis Municipals la instal·lació de les marquesines està, però, paralitzada per un tema de subministrament incorrecte, tot i que ha assenyalat es reprendrà el més aviat possible.

La regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho, ha volgut explicar també davant els interrogants i les opinions dels veïns que es pregunten per la posició dels nous bancs, que esta respon només a un criteri tècnic. “Que els bancs estiguen d’esquenes a la carretera ha estat una decisió valorada des d’un criteri tècnic que no estètic, per un tema de seguretat vial per evitar qualsevol accident” ha conclòs Moncho.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.