El govern de Cullera assegura que garanteix la llum i l’aigua a les famílies en risc d’exclusió

El govern de Cullera assegura que garanteix la llum i l’aigua a les famílies en risc d’exclusió

Cap família de Cullera passarà fred este hivern per no poder pagar la llum per a encendre l’estufa ni es quedarà sense aigua corrent per falta de recursos econòmics. L’equip de govern local (PSPV-PSOE / Compromís) ha aprovat hui l’adhesió del municipi al pla del Consell per a evitar la suspensió del subministrament d’energia per raons de pobresa energètica.

Açò suposarà que cap de les unitats familiars en risc d’exclusió social es queden sense els serveis més bàsics «per a garantir-los una vida digna», ha explicat l’alcalde, Jordi Mayor, «amb la qual cosa donem compliment a un dels nostres principals projectes de govern de crear un pla municipal de lluita contra la pobresa energètica».

Encara que fins ara des de Serveis Socials ja s’havien pagat rebuts de consum elèctric, el programa autonòmic permetrà ampliar la cobertura i propiciarà que s’alliberen recursos de la partida de la citada regidoria que dirigix Francesca Ortiz, diners que podran emprar-se en altres projectes de polítiques per a les persones.

Esta adhesió, sumada al fons social creat recentment per l’empresa Aigües de Cullera —de la qual el consistori és l’accionista majoritari— a fi d’evitar el tall de l’aigua als usuaris afectats per la crisi que no puguen fer front al seu pagament, suposa que Cullera s’haja convertit en una «ciutat referent a l’hora de garantir els subministraments i drets bàsics als seus ciutadans», en paraules de Mayor.

«El nou govern local ha apostat fort per les polítiques socials i malgrat les enormes dificultats econòmiques del consistori pel deute heretat estem realitzant un gran esforç per a posar a les persones en el centre de les nostres prioritats», ha subratllat el primer edil.

Entre les mesures adoptades per la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori es troba el projecte d’ordre per a combatre la pobresa energètica en llars en risc d’exclusió social. Esta iniciativa acordada amb les companyies elèctriques serà l’instrument a través del qual es materialitzaran les ajudes públiques per a tal fi que hauran de ser gestionades pels ajuntaments adherits.

Nova mesura social
Les polítiques socials han sigut una prioritat del govern local des que assumira la gestió el passat mes de juny. La primera de les mesures que va prendre l’executiu va ser l’obertura del menjador social amb els diners assolits de la retallada salarial a l’aparell polític. També este estiu es va aconseguir un acord verbal amb els bancs per a evitar desnonaments en el municipi i es va decidir destinar una important quantia econòmica a la residència de la Tercera Edat per a evitar el seu tancament i garantir la continuïtat del servei. El passat mes de novembre es va aprovar el primer pla d’ocupació social de la crisi dotat amb 300.000 euros i recentment la població també s’ha sumat al programa Xarxa Llibres per a garantir ajudes a la compra de llibres de text a tots els alumnes de Primària i Secundària.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.