Arranquen les festes de Nadal a Sueca amb música i gastronomia

Arranquen les festes de Nadal a Sueca amb música i gastronomia

Este cap de setmana ha arrancat la celebració del Nadal a la capital de la Ribera Baixa. Dissabte passat el Mercat Municipal de la ciutat, conegut popularment com la Plaça, va acollir la primera edició de l’esdeveniment gastronòmic “Tasta el Nadal al teu Mercat Central”, que ha organitzat l’Associació de venedors de La Plaça i la Regidoria de Mercats i Comerç de l’Ajuntament de Sueca.

Els assistents a este esdeveniment, van poder tastar les nombroses i exquisides tapes i receptes nadalenques, que van elaborar els participants, amb productes típics de Sueca. A més dels plats i els productes típics pel nadal com el pollastre farcit, el rodó de vedella, el torró o altres dolços, els assistents també van poder degustar alguns dels plats i productes més tradicionals a la nostra ciutat, com la paella i altres tipus d’arrossos o l’embotit.

3-banner generals eupv 2015

A l’acte van assistir l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Comerç i Mercats, Pau Roselló i una nodrida representació de la Corporació Municipal.

Roselló ha volgut agrair a tots els participants la seua implicació en l’esdeveniment i alhora ha volgut agrair també a tots els assistents la bona acollida d’esta edició nadalenca. “L’objectiu d’esta iniciativa és dinamitzar este espai i dinamitzar l’activitat comercial en este Mercat tan emblemàtic a la nostra ciutat. En esta jornada els assistents han pogut tastar la qualitat dels productes típics pel Nadal que poden trobar a La Plaça, ara que s’arrimen dates en què tots fem les nostres compres per estos dies tan especials” ha assenyalat el regidor de Comerç i Mercats.

Els comerços participants en esta edició han sigut: Carnisseria Celda, Xarcuteria El Rebost, Fruites Miralles, Carnisseria Fina, Carnisseria Amadeo Serra, Torrons Bernabeu, La Xarcuteria, Bar El Raconet, Bar La Plaça i Verduleria Katy.

A més també s’hi van sumar com a convidats alguns restaurants i establiments de Sueca com el Forn del Crist, el Forn La Masia, el Restaurant Els Porxets, Chocolates Comes i el Restaurant London.

En acabar, es va realitzar el sorteig d’un carro de la compra replet de productes de qualitat del Mercat Municipal, el número que va resultar guanyador va ser el 7533. La persona afortunada haurà de passar pel Mercat per poder recollir el premi.

La festa va continuar diumenge a la vesprada, al Centre Municipal Bernat i Baldoví, amb el tradicional Concert de Nadal de la Societat Ateneu Musical de Sueca.

ateneu-sueca-nadal-2015Com no podia ser d’altra manera, les nadales i la música d’arrel popular van tenir un pes important en este concert en què van participar el Cor Infantil, l’Orquestra Jove i la Banda Infantil del C.P.M “Vicent Vera” i la Banda de l’Ateneu Musical.

Diumenge al matí, però, va haver també una altra cita musical. El Bernat i Baldoví va acollir també este cap de setmana un concert extraordinari de la Societat Unió Musical de Sueca en homenatge a José Luis Masó Baldoví, un dels membres de la Societat que va morir fa dos anys. Masó va estar, entre d’altres, Mestre-Director de diferents societats musicals i també professor al Conservatori José Iturbi de València.

La Unió Musical va convidar per a l’ocasió a deu directors companys de promoció de Masó, per a dirigir a la Banda Simfònica de la Societat. Entre ells hi era també el Director de la Banda Municipal de Madrid i Director honorífic de la Unió Musical, Rafael Sanz Espert. El concert va acollir l’estrena d’un pasdoble i la interpretació d’una peça de Beethoven, sense director, en homenatge a la seua persona.

Els dos concerts van comptar amb l’assistència de membres de la Corporació Municipal.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.