La Fundació Assut neteja este dissabte el Cap de Cullera

La Fundació Assut neteja este dissabte el Cap de Cullera

Membres de la Fundació Assut celebraran este dissabte el Dia Mundial del Voluntariat amb una activitat de neteja en el Cap de Cullera, un espai d’alt valor paisatgístic i botànic on per la pressió humana i el seu ús recreatiu solen acumular-se residus.

2-banner generals eupv 2015

En l’activitat participaran l’Ajuntament de Cullera, Bioagradables i la Conselleria d’Infraestructures, segons ha explicat el regidor de Medi ambient, Hugo Font. L’edil ha assenyalat que la jornada està oberta a qualsevol persona que desitge participar. La neteja s’iniciarà al voltant de les 10.15 hores del matí i s’allargarà durant 2,5 hores, aproximadament.

No és la primera vegada que la Fundació Assut duu a terme una iniciativa d’este tipus en el cap. El passat 28 de febrer de 2015, juntament amb l’associació BIOagradables, ja va efectuar una activitat de voluntariat dirigida a netejar brosses i residus domèstics en este entorn, en la zona comprén entre la carretera que discorre pel litoral i l’entorn de les instal·lacions del far.

Es va retirar manualment una gran quantitat de residus que s’havien anat acumulant en bona part del front litoral rocós, un enclavament fortament alterat pel trànsit incontrolat de persones i l’acumulació de brosses (especialment de pescadors que acudixen regularment a este enclavament).

La superfície total de retirada de residus va ser d’aproximadament 6.200 metres quadrats. En este espai es troba la Microreserva de Flora ‘Cap de Cullera’, on pot trobar-se la Limonium dufourii.

En aquella ocasió es van arreplegar un total de dotze sacs de residus, estimant-se un global de 48 kg de brossa, la majoria dels quals corresponien a borses, envasos i botelles de plàstic i llandes. Destaca també els més de 300 metres de fil de pescar i residus associats amb esta activitat recreativa que es desenvolupa en este àmbit.

Regeneració
La microreserva floral del LIC Cap de Cullera, situada en el penya-segat del Far, acull un dels escassos santuaris de la Limonium dufourii de la província de València, una espècie vegetal protegida inclosa en el catàleg d’Espècies en Perill d’Extinció de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient. Este santuari únic s’ha vist amenaçat en els últims temps per diversos factors ambientals i humans, per la qual cosa la Generalitat Valenciana, a través del Servei de Vida Silvestre, ha impulsat un projecte de restauració de l’hàbitat que està desenvolupant-se en l’actualitat al marge d’estes accions de voluntariat.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.