Jesús Muñoz ‘Xuso’ serà el nou degà del col·legi d’advocats de Sueca

Jesús Muñoz ‘Xuso’ serà el nou degà del col·legi d’advocats de Sueca

Jesús Muñoz Carrasquer ‘Xuso’ serà el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca a partir del pròxim mes de març en guanyar les eleccions per 67 vots a 13’5 obtinguts de Sergio Gabaldón (els vots emesos pels lletrats que no exerceixen es comptabilitzen com a mig punt).

El nou degà, de 50 anys, substituirà a l’actual, Joan Tamarit. Prendrà possessió del càrrec després de l’assemblea general extraordinària prevista per a la pròxima primavera. També ho faran, renovant el càrrec, la secretària i tresorer, que seguiran sent Asunción Sanchis Carrasquer i José Eduardo Ramón Lledó, perquè no es presentaren més candidats.

“Aquestes eleccions han sigut les de major participació, el que vol dir que la gent està molt implicada perquè veuen que el col·legi està funcionant bé gràcies a la gestió que ha dut a terme aquests últims anys Joan Tamarit”, va manifestar el nou cap visible dels advocats col·legiats a Sueca.

Muñoz Carrasquer es manifesta continuador del treball dut fins ara, tot i que té la intenció de guanyar presència social de la institució per a la qual ha estat elegit i desitja millorar la imatge pública dels advocats. “És molt important que el col·lectiu s’integre de manera més participativa, a pesar que ja està donant un gran servei en qüestions com la justícia gratuïta i el servei d’orientació jurídica”.

Un dels objectius que es planteja és el de descentralitzar el servei d’orientació jurídica, que ja funciona a Sueca, a través de Cullera i Tavernes de la Valldigna, els altres dos grans municipis del partit judicial. Amb aquesta finalitat va declarar que negociarà amb els ajuntaments.

Muñoz Carrasquer també es planteja la creació de la figura del defensor del lletrat per a dignificar el respecte cap a la professió”. “Sovint ens veiem desprotegits davant queixes de funcionaris o dels mateixos clients”, va observar.

Les retallades del PP, que en matèria d’honoraris també han afectat els advocats, segons va dir, també seran altres dels aspectes pels quals va assegurar lluitarà. Se senten perjudicats “perquè d’una banda han augmentat de manera exponencial el nombre de casos que hem d’atendre a través del torn d’ofici, i ens han reduït dràsticament les retribucions”.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.