Més de 2.000 visitants assisteixen a la I Jornada Turisme i Gastronomia de Cullera

Més de 2.000 visitants assisteixen a la I Jornada Turisme i Gastronomia de Cullera

Diversificació de l’oferta, qualitat i productes amb identitat pròpia com a element d’atracció i diferenciació. Són tres de les claus de la nova política turística de Cullera, ciutat que aspira a convertir-se en un nou referent turístic i d’oci de la Comunitat Valenciana. Dins de les accions impulsades i recolzades pel govern local per a aconseguir eixe objectiu, la I Jornada de Turisme i Gastronomia ‘Ruta de l’arròs’ va resultar ser un autèntic èxit este diumenge.

La ciutat es va convertir una vegada més en la capital mundial d’este ingredient cabdal de la gastronomia valenciana. Arrossers, entitats públiques i hostalers s’han donat de la mà per a promocionar un producte propi que atrau molts visitants interessats a tastar els millors arrossos.

Més de 2000 persones van visitar este esdeveniment al màxim nivell, que es va desenvolupar des de les 10 del matí fins a les 16 hores en el parc urbà de Sant Antoni així com en diferents restaurants de la zona i que va comptar amb la participació de dos destacats cuiners estrella Michelín, Manuel Alonso i Jaume Galán.

Patrocinat pel Patronat de Turisme “València, Terra i Mar” amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cullera, ha servit per a promocionar i potenciar el cultiu de l’arròs i la gastronomia tradicional valenciana dins de les accions que recolza o impulsa el consistori per a desestacionalitzar l’oferta turística.

Els assistents van poder gaudir d’una fira, degustacions d’arròs, una paella gegant per a 400 persones, tasts de vins, una conferència sobre turisme i gastronomia i diversos show cookings amb alguns dels millors xefs del moment. Entre ells, Manuel Alonso del restaurant Casa Monolo Daimús; el mediàtic Alejandro Platero de Macel·lum concursant de Top Xef; Enrique Medina d’Apicius i Jaume Galán de Vertical.

En la ponència, el xef Iñaki Gaztelumendi va avalar l’aposta de Cullera per competir amb productes propis i va sostindre que «un poble que no menja els seus formatges i beu els seus vins, té un problema d’identitat».

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, va ser l’encarregat d’inaugurar la trobada juntament amb la diputada de Turisme, Pilar Moncho, el president de la Federació d’Hostaleria de València, Manuel Espinar; el president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, Jordi Vicedo i el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez. També van assistir el diputat provincial Guillermo Barber i alcaldes d’altres municipis riberencs com el de Sollana, Juan Roda.

Mayor va destacar que el consistori treballa per oferir experiències positives als visitants que no solament contribuïsquen al fet que repetisquen, sinó que a més ajuden mitjançant el boca a boca a difondre el producte turístic de Cullera. «Volem que la gent que ens visite tinga una bona experiència gastronòmica perquè l’oferta culinària és un dels nostres forts», va precisar. «Estem col·locant a Cullera en el mapa de la qualitat turística i és important seguir esforçant-nos juntament amb tot el sector en eixa línia. Per açò, estem treballant en l’elaboració de nous productes amb el segell de Cullera que prompte es donaran a conéixer», va afegir.

El regidor de Turisme de Cullera, Javier Cantos, qui és sommelier professional, també va col·laborar amb una demostració de tast de vins.

L’objectiu d’esta trobada, organitzada pel Club de Producte Ruta de l’Arròs Arroceando, és donar a conéixer al públic les activitats que realitza l’entitat. A més, el consistori de Cullera va participar en un estand de promoció turística per a mostrar els atractius dels municipis valencians.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.