L’Ajuntament de Cullera contracta aturats agrícoles per a tasques mediambientals

L’Ajuntament de Cullera contracta aturats agrícoles per a tasques mediambientals

Dins de les seues polítiques actives de foment de l’ocupació, l’Ajuntament de Cullera ha procedit a la contractació de 12 treballadors agrícoles (11 peons i un capatàs) per al pròxim mes de desembre. Este procés s’emmarca dins de les subvencions atorgades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), en l’àmbit de la col·laboració amb les corporacions locals, l’objecte de les quals és pal·liar la desocupació agrícola eventual, segons ha explicat el regidor de Medi ambient, Hugo Font.

El pressupost total de la iniciativa ascendix a 18.770,78 euros, entre costos salarials i compra de material fungible.

El procés de contractació s’ha realitzat a través d’una oferta genèrica del SEPE, que és qui gestiona la selecció sense interferències polítiques, per la qual cosa per a ser beneficiari era necessari estar inscrit en les llistes de l’atur com a demandant agrícola.

Els treballadors aturats contractats són els que figuren en els barems realitzats seguint rigorosament l’ordre establit en els llistats. En cas de finalitzar els llistats, es realitzarà nova oferta i es contractarà per ordre d’antiguitat.

L’objecte d’esta obra és, a més de la millora i manteniment del mitjà rural i la conservació del medi ambient local, la creació d’ocupació.

Per açò, en compliment dels requisits de la convocatòria, l’obra té com a objecte intervindre sobre instal·lacions i infraestructures situades en espais naturals locals i entorns agrícoles. Concretament, en camins agrícoles i recursos naturals d’ús públic, entenent-se com a tals els espais protegits, les senderes, camins forestals, entorns dunars, etc.

L’obra o servici a desenvolupar, malgrat ser de curta durada, és bastant ambiciosa quant a la diversitat de tasques. Font ha indicat que es pretén dur a terme un gran nombre d’intervencions que milloren el nostre entorn.

Estos treballs, dels quals també es voran beneficiats les regidories d’Agricultura, dirigida per Marc Joan i de Serveis Exteriors, de la qual és responsable Salva Tortajada, consistixen, principalment, en l’execució d’esbrosses selectius, retirada de residus, poda d’arbrat, conservació de cartelleria, reparació de camins i sendes, etc.

Per açò, les zones d’actuació són les situades en paratges naturals del municipi: Parc Natural de l’Albufera, Llac de l’Estany, la zona de policia i servitud del curs baix del riu Xúquer, la muntanya de Cullera i en zones agrícoles com la zona del Marenyet, Brosquil, Tol·lo, Raconà, Dosser, etc.

Amb este tipus d’actuacions, «pretenem minimitzar aquells impactes derivats de l’ús, a vegades abusiu, de l’entorn i minvar, en la mesura que siga possible, els possibles riscos que poden patir este tipus d’enclavaments naturals», conclou Font.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.