Cullera obrirà la inscripció per a la borsa de treball el primer de desembre

Cullera obrirà la inscripció per a la borsa de treball el primer de desembre

L’Ajuntament de Cullera afronta en les pròximes dates una operació sense precedents en el consistori: la inscripció en la borsa de treball a través de la qual se seleccionarà als contractats del Pla Social d’Ocupació, el qual entrarà en vigor a partir del mes de gener.

Per a açò el consistori ha mobilitzat a un total de 36 empleats públics que, en torns rotatoris, atendran un procés d’inscripció que s’espera massiu donada l’actual situació d’emergència social per la qual passen moltes famílies del municipi on la taxa d’atur és elevada.

La recollida d’instàncies per a formar part de la borsa s’iniciarà l’1 de desembre, en el hall de l’Auditori Municipal dels Jardins del Mercat, on l’ajuntament habilitarà un dispositiu especial d’atenció per als interessats.

A partir d’eixe dia, es podrà passar a arreplegar les instàncies i es donarà cita als candidats perquè les retornen degudament emplenades i amb la documentació pertinent.

Per a aquelles persones que pogueren tindre dificultats a l’hora d’emplenar els papers, un equip de funcionaris es dedicarà a ajudar-los en eixa tasca.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha destacat el «esforç econòmic i humà que està realitzant el consistori» en un programa «pioner» en el municipi, l’objectiu del qual és crear una eina que servisca de xicoteta ajuda a les persones en risc d’exclusió social.

De fet, el Pla Social va a dotar-se amb una partida pressupostària inicial de 300.000 euros en els pressupostos de 2016 i s’espera poder realitzar al voltant de 150 contractacions.

«És una satisfacció perquè esta era la prioritat de tots els projectes de l’equip de govern i després de molt temps de treball estem fent-ho realitat», expressa Mayor, qui insistix que «encara que açò no és ni molt menys la solució a l’atur, sí que suposarà un xicotet baló d’oxigen per a famílies que estan molt apurades». «Vam dir que el primer serien les persones, i amb esta mesura sumada a altres de caràcter social ja preses anteriorment, ho estem tornant a demostrar», conclou el primer edil.

Pla Social
Amb l’obertura del procés d’inscripció, es dóna un altre pas més en compliment d’un dels principals projectes en els quals ha treballat l’executiu municipal des que prenguera possessió el passat mes de juny. El primer pas va ser l’elaboració del reglament regulador de la borsa, aprovat per unanimitat del ple. Hui se sotmet a votació el pressupost del pròxim exercici que contempla una dotació pressupostària de 300.000 euros per a esta iniciativa.

Finalment, el dia 1 s’inicia la inscripció en la borsa, un procés que estarà permanentment obert, ja que qualsevol veí interessat i que complisca els requisits podrà inscriure’s en el moment que ho desitge.

Ajuntament de Cullera

NOTÍCIA RELACIONADA
Cullera destinarà 300.000 euros al Pla Social d’Ocupació


 

 

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.