Amics de la Música de Favara incorpora els nous membres aprofitant Santa Cecília

Amics de la Música de Favara incorpora els nous membres aprofitant Santa Cecília

Com tots els anys la Societat Amics de la Música de Favara va celebrar els actes en honor a la patrona dels músics Santa Cecília. Aquestos actes s’iniciaren el 20 de novembre amb el típic berenar per als més menuts amb jocs i inflables. El 21 de novembre amb el tradicional sopar de l’Associació i el 22 de novembre amb la cercavila de la banda per arreplegar els músics que entren a formar part de la Banda Amics de la Música de Favara i com no el concert de Santa Cecília.

amics-musica-favara-novembre-2015-2Aquest anys els músics entren a formar part de la banda foren Hugo Pedrós Canet amb la percussió , Julià Ferrer Sanchez i Adrià Julian Solanes amb la trompeta . La més sincera enhorabona a ells i als emocionats pares i mares.

Ja a la vesprada donarem pas als actes centrals de Santa Cecília i com no als actes musicals. El protocol establert per a l’entrada dels nous músics a la banda gran va ser que els tres joves membres van ser cridats per a rebre les felicitacions i l’entrega de d’insígnia de la banda i el diploma que acredita el seu pas a la banda gran per part del President En Rafael Gisbert i Aragó i del seu director En Francisco Tirado i Bataller.

Aquest any li donaren protagonisme musical a la cançó espanyola amb unes obres musicals de les quals varen ser cantades per diversos artistes com Noelia Gonzalez, Ines Garcia i el famós cantant de copla espanyola, l’artista suecà Salva a més de l’impressionant guitarrista Nene Navarro.

En la primera part s’interpretaren obres com La Morena de mi Copla, La Zarzamora, Capote de Grana y Oro i Francisco Alegra cantades formidablement per les veus de Noelia Gonzalez i Ines Garcia amb l’acompanyament de la Banda Amics de la Música. Al finalitzar la primera part l’artista suecà Salva va fer acte de presència al escenari on va interpretar diverses obres del seu repertori com Sueca de mi alma o Maria de la O entre altres. El públic assistent va ovacionar als cantants.

Per finalitzar una segona part molt emotiva, segons els comentaris de la gran quantitat de públic assistent, més de 220 persones, que varen omplir de gom a gom la Casa de la Cultura. S’interpretaren obres com Copla Española, obra formidablement dirigida pel nostre director Francisco Tirado i Bataller. La segona obra va ser Flamenquilla en la què els solistes en trompeta foren Josep Victoria i Alberto Torres i amb el caixò flamenco Santi Miñana què foren ovacionats pel públic per la formidable interpretació. Per últim, l’obra Palindromia Flamenca. Aquesta obra va arribar al cor de tots els assistents tant el públic com als propis músics. Alejandra Orquín amb el saxo soprano, Nene Navarro amb la guitarra flamenca i Juamba Julian amb caixó flamenc ens varen emocionar no sols per la magnitud musical de l’obra sinó per les paraules d’agraïment de Alejandra als seus sers volguts.

Unes interpretacions subtils i majestuoses pels músics favarers recolzats pels solistes i mestres de la Societat. Es per això que l’Associació Amics de la Música de Favara, referent cultural i pedagògic musical al poble, volem donar les gràcies a tot el poble de Favara pel suport incondicional per a què la música estiga sempre present entre nosaltres.

Amics de la Música de Favara


Rius visita les dependències culturals i musicals
rius-gisbert-favara-nov-2015El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, continua amb el cicle de visites comarcals per a conéixer les necessitats culturals prioritàries dels municipis valencians amb sengles visites a Favara i Sueca.

Tal com ja va indicar, el diputat Rius ha optat per traslladar-se a les localitats «perquè volem acurtar distàncies i facilitar la col·laboració al màxim». Les reunions en la seu de la Diputació continuen però «també volem atendre personalment les sol·licituds que ens remeten des de diferents ajuntaments i centres culturals locals», va explicar el diputat de Cultura.

L’alcaldessa de Favara, Oro Azorín, i el regidor de Serveis Municipals, Rafael Gisbert, van acompanyar el diputat en el recorregut per diverses dependències culturals com el Centre Musical o la Sala de Lectura.

Xavier Rius va mostrar el compromís de l’Àrea de Cultura de col·laborar amb diverses dotacions bibliogràfiques i va avançar també la possibilitat d’editar un estudi local recent que abasta la història de Favara des dels repoblaments cristians fins a les desamortitzacions del segle XIX.

Després del recorregut per Favara, el diputat de Cultura es va traslladar a Sueca per a reunir-se amb la seua alcaldessa, Raquel Tamarit, i visitar la Casa Fuster i el Molí dels Pasiego, entre altres dependències.

Dival

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada